Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен ареста осъдените за

...
Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен ареста осъдените за
Коментари Харесай

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излизат от затвора

Апелативният профилиран углавен съд пусна под домакински ареста наказаните за рушвет Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според магистратите няма риск те да се укрият или да извършат ново закононарушение.
 Ще води ли акция Иванчева от килията - съдът взема решение на следващия ден  Непослушните: Само Иванчева се изправи против ГЕРБ в цялостен размер  Парадокс на евровота: Гласуваш за Иванчева, получаваш ГЕРБ
Преди произнасянето на присъдата прокурор Тихомир Стоев настоя вторинстанционният съд да не трансформира мярката на Иванчева и Петрова, които бяха арестувани в правосъдната зала на 15 април, откакто получиха присъди от 20 и 15 години затвор. 

Същественият въпрос е дали Иванчева има опция да се укрие. Тя сега е най-разпознаваемата персона - Иванчева е толкоз разпознаваема, колкото е Делян Пеевски, разгласи в пледоарията си новият юрист на някогашния кмет на Младост Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов. Едва ли е проблем Министерство на вътрешните работи, което разполага с бюджет от над милиард лв., да опази две 40-килограмови дами, съобщи още бранителят. Неговата колежка Генчева, акцентира че по време на 4 месечния си домакински арест преди произнасянето на присъдата от 20 година затвор, Иванчева е била проверявана по два-три пъти дневно в дома си. 

За нас домашният арест беше разкош, доста скъп. Не сме си и помислили да го нарушаваме, съобщи Иванчева в правосъдната зала. Тя акцентира, че на 21 и 22 май й следва интервенция, която освен не пречи на ин витро процедурите, само че и ще й разреши да има дете. Бих помолила за вашето състрадание да измененията мярката ми задържане под стража, сподели Десислава Иванчева пред съда. 

В решението си за задържането ни под стража профилираният съд приказва за " вероятно укриване ", само че това е като Настрадин ходжа, който бие детето си преди да счупи стомната, сподели пък Биляна Петрова. Тя прикани съдът да промени задържането й под стража с домакински арест и с доводите, че в Сливенския затвор няма опция да приготвя персоналната си отбрана, а щерка й има потребност от нея в най-важната година от живота й. Предстоят й матури, абитуриентски бал, университет, изясни Биляна Петрова. Тя също акцентира, че инспекциите на униформените са били ежедневни в дома й: Не смеех да вляза в банята преди 22 часа, да не би да не чуя звънеца, призна Петрова.

Специализираният наказтелен съд пропуща, че Иванчева и Петрова са със запорирано имущество, те няма по какъв начин да се укрият, съобщи и Емануил Йорданов, бранител на Петрова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР