Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена

...
Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена
Коментари Харесай

Атанас Бобоков остава в ареста

Апелативният профилиран углавен съд отхвърли да пусне от ареста предприемача Атанас Бобоков. Защитата на предприемача твърди, че през последните седмици му е прилагано лекуване, което вместо да му помогне, му влошило здравното положение.

Атанас Бобоков е упрекнат, че е част от незаконна група. Разследването е за противозаконен трафик на боклуци. Обвинение има и някогашният зам.-ресорен министър Красимир Живков. В правосъдната зала стана ясно, че всички останали са пуснати от ареста. Факт, който обвиняването изясни с това, те показали "съвест и героизъм ".

"Мислех, че правораздаването е за нарушителите. С потрес открих,че не е нужно да си направил закононарушение, с цел да стоиш в ареста. Като пристигна време за дело, даже няма да ме извикат, тъй като няма доказателства ", сподели предприемачът и добави, че е подготвен да съди България за противозаконен арест. Той дефинира процеса като фарс.

"Чудя се по какъв начин съдът съумява да откри причини да ме държи в ареста. Всичко стартира с една пиар акция на прокуратурата ", уточни обвиненият.

Бобоков има съмнения кой желае бизнеса му, само че избра да не посочва имена.

В началото на юни предприемачът остана за непрекъснато в ареста. Прокуратурата тогава разгласи, че има задоволително доказателства, че Бобоков, някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов и предприемачите Николай Миховски и Айгюн Еминов са взели участие в проведена незаконна група.

Те са разследвани по съмнения, че са депонирали рискови оловни боклуци от компанията "Монбат Рисайклинг " на няколко места из страната, знаейки, че няма по какъв начин да ги обезвредят.

Миналата седмица от ареста бе освободен братът на Атанас Бобоков - Пламен Бобоков. Определената му от профилираната прокуратура гаранция е в размер на 1 000 000 лв..

Той, дружно с президентския секретар Пламен Узунов, има обвиняване за присъединяване в незаконен сговор с цел реализиране на търговия с въздействие и длъжностни закононарушения, в интервала от началото на месец януари 2019 година до сегашния миг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР