Апелативният съд във Велико Търново потвърди наказание от 22 години

...
Апелативният съд във Велико Търново потвърди наказание от 22 години
Коментари Харесай

Потвърдиха 22 г. затвор за убийство с тесла на възрастен мъж в село Хотница

Апелативният съд във Велико Търново удостовери наказване от 22 години отнемане от независимост по дело за ликвидиране на възрастен мъж в с. Хотница, оповестиха от Съдебната палата.

Окръжният съд призна подсъдимия Васил А. от Габрово за отговорен в това, че на 14 октомври 2018г. съзнателно умъртвил 70-годишния Живко А., в резултат на нанесени на 04.10.2018г., в село Хотница,обл. В. Търново, в помещение, намиращо се в икономически двор, не по-малко от три мощни удара с тесла в региона на лявата половина на главата, довели до тежка открита черепномозъчна контузия. Убийството съставлява рисков рецидив и е осъществено с особена свирепост. Първоинстанционният съд го осъди на пожизнен затвор, което наказване на съображение член 58а алинея 2 и 3 от Наказателен кодекс (съкратено правосъдно следствие) размени с 22 години отнемане от независимост.

Със същата присъда подсъдимият е приет за отговорен и в това, че при изискванията на рисков рецидив лишил пари и движимости на обща стойност 519 лв. от жертвата си. ВТОС го осъди на 6 години и 8 месеца отнемане от независимост за това действие. Определено му е едно общо наказване от 22 години отнемане от независимост, което подсъдимият да изтърпи при първичен непоколебим режим.

Убиецът се жалвал пред Апелативния съд и изискал преквалифициране на действието в гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно породена телесна щета.

Въззивният съд намира настояването за безпричинно и го оставя без почитание. При осъществената въззивна инспекция, съставът не намира учредения за изменение или за анулация на присъдата и я удостоверява напълно.
Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР