Апелативният съд във Варна потвърди задържането под стража на обвиняем

...
Апелативният съд във Варна потвърди задържането под стража на обвиняем
Коментари Харесай

Не пуснаха от ареста рецидивист, съден 14 пъти във Варна

Апелативният съд във Варна удостовери задържането под стража на обвинен за обир на дамска раница, осъществен с приложимост на мощ и при изискванията на рисков рецидив, оповестяват от там. От закононарушението в Белослав е потърпевша жена. Обвиняемият решил да я ограби като издърпал чантата й с персонални движимости, документи и телефон. Най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Иван М. е била постановена от Варненския областен съд и бе обжалвана от отбраната пред горната инстанция. 55-годишният мъж е осъждан неведнъж, в това число дейно.

Адвокатът на арестувания помоли за по-лека мярка, защото не е потвърдено, че той е направил закононарушението. Противоположно мнение застъпи представителят на Апелативната прокуратура – доказателствата са задоволително, с цел да се изведе основателно съмнение за съпричастността му към действието – свидетелски показания и записи от видеокамери.

Апелативният съд стигна до умозаключение, че задържането под стража е законосъобразно. Предположението, че обвиненият е причинител на вмененото му във виновност закононарушение, е обосновано поради гласните доказателства, подкрепени при осъществено различаване. Опасността от укриване или осъществяване на закононарушение при в началото установяване за мярка за процесуална насила се допуска от закона, когато действието е осъществено при рисков рецидив. Иван Д. е осъждан 14 пъти за разнородни закононарушения, е видно от свидетелството му за съдимост. Степента на социална заплаха на обвинения е извънредно висока. Това обуславя извод, че всяка друга мярка, друга от задържане, не би обслужила задачите на закона, единомислещ бе тричленният правосъден състав.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР