Апелативният съд потвърди 10-годишна присъда на французин, подсъдим за блудство

...
Апелативният съд потвърди 10-годишна присъда на французин, подсъдим за блудство
Коментари Харесай

Потвърдиха 10-годишна присъда на французин, блудствал и снимал малолетни лица

Апелативният съд удостовери 10-годишна присъда на французин, обвиняем за блудничество и основаване на порнографско наличие, само че го оправда за държане на нецензурен материали

Варненският апелативен съд анулира част от присъда на Окръжен съд – Добрич, като оправда френски жител по обвиняванията за това, че на 10.01.2020 година в с. Царичино, община Балчик е държал за себе си посредством осведомителни технологии нецензурен материали, изобразяващи малолетни девойки. Въззивната инстанция удостовери присъдата в частта, в която Ерик Ж. е бил наказан на 10 години отнемане от независимост и санкция в размер на 3500 лв. за блудствени дейности с 3 малолетни лица и за основаване на нецензурен фотоси с тези и още 2 девойки.

Съдебният акт на Добричкия областен съд бе протестиран от прокуратурата и обжалван от подсъдимия пред Апелативния съд. Въззивната инстанция се произнесе с присъда в намерено съвещание, след което разгласява претекстовете към нея в законния двумесечен период. 

Съдебният състав установи незаконност на първоинстанционната присъда в частта на осъждането на подсъдимия за част от действията. При тълкуването на наредбите от Наказателния кодекс втората инстанция показа напълно разбирането на правната теория, че отговорността за основаване на нецензурен материали, което включва активността по материализиране на творби с порнографско наличие, изключва отговорността за държането на същите материали. Тоест „ държане на нецензурен материали “ се реализира тогава, когато деецът не е направил дейности по основаването им.

Присъдата на Апелативен съд – Варна предстои на обжалване пред ВКС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР