Апелативният прокурор на София Радослав Димов и следователят и бивш

...
Апелативният прокурор на София Радослав Димов и следователят и бивш
Коментари Харесай

Ясен Тодоров и Радослав Димов отрекоха да познават Мартин Божанов и да са посещавали клуба му

Апелативният прокурор на София Радослав Димов и следователят и някогашен член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров отхвърлиха да са познавали убития Мартин Божанов-Нотариуса или да са посещавали частния му клуб SS. Двамата бяха изслушани в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет през днешния ден по тяхно предпочитание.

Пожелах да бъда изслушан, желая да изчистя името си, сподели апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите, преди да бъде изслушван, съобщи Българска телеграфна агенция.

Димов изясни, че е чувал за Божанов, като посочи, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували. По думите му той е бил прочут преди време с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

„ Не го познавам Божанов, знам че е лъжец, имаше каузи за имотни измами “, добави апелативният прокурор на София. Той уточни, че не е чувал за " SS " клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал напън над прокурори в СРП.

Радослав Димов удостовери, че в Апелативна прокуратура – София се прави инспекция от Върховна прокуратура по отношение на Мартин Божанов, само че към момента не е завършила .

Прокурор Димов уточни още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура по отношение на изказванията на гръцкия предприемач , за да се ревизират изказванията против него. Той към този момент е разпитан по този сигнал.

„ Не познавам Мартин Божанов и не знаех за съществуването на SS клуб “, сподели и Ясен Тодоров .

„ Мисля, че по някакъв метод би трябвало да има институционална реакция против това нещо. Не може законодателната и изпълнителната власт да боравят с такива пасквили, да ги назовавам документи и отчети, и посредством тиражирането им да се очерня името на обособени магистрати на правосъдната власт като цяло, тъй като аз съм сигурен, че истината ще излезе най-после. Истината е като мехурче въздух даже да го пуснеш на дъното на Марианската котловина то постоянно ще изплува на повърхността “, сподели още той.

Тодоров уточни, че е схванал за Мартин Божанов преди няколко години, откакто излезе следствието на „ Антикорупционен фонд “ с Ивайла Бакалова.
Прокурорската гилдия желае от депутатите отчета за обвързаностите на Мартин Божанов
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) единомислещо реши през днешния ден да изиска от краткотрайната комисия в Народното събрание отчета по отношение на действия и обвързаности на Мартин Божанов, както и описите и приложенията към него.

Също по този начин колегията гласоподава да предложения на чуване четиримата някогашни заместници на някогашния началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, както и да бъде поканен юрист Александър Червеняков на чуване по отношение на изказвания на гръцки предприемач във връзка с апелативния прокурор Радослав Димов.

Членовете на колегията одобриха още да изискат от Софийската градска прокуратура информация за образуването и придвижването на досъдебното произвеждане, водено против проведена незаконна група с един от членовете, на която е Мартин Божанов. Също по този начин ще бъде изискана информация по отношение на образуването и придвижването на 20 преписки, свързани с Мартин Божанов.

Въпреки че беше направено предложение, колегията не реши да сътвори нарочна комисия по отношение на Мартин Божанов по отношение на изказванията за негов контакт с прокурори. Членовете се сплотиха към мнението, че обстоятелства и условия към проблема могат да бъдат изяснявани в границите на постоянните съвещания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР