Апелативната в Пловдив разпореди да бъде извършена проверка за законност

...
Апелативната в Пловдив разпореди да бъде извършена проверка за законност
Коментари Харесай

След взрива в „Арсенал“: Започва проверка на оръжейните заводи в пет области


Апелативната в Пловдив разпореди да бъде осъществена инспекция за правда във всички предприятия и места за произвеждане и предпазване на оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения в областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, оповестиха от институцията.

Проверката ще бъде предоставена от шестте окръжни прокуратури на съответните контролни органи – дирекциите „ Инспекция по труда “ и на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се откри съблюдават ли се изискванията и реда за осъществяване на периодически образования и инструктажи на служащите и чиновниците в тези предприятия по разпоредбите за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд, както и софтуерните указания за работа с оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения.

Проверката идва след вчерашния случай в, при който починаха трима души.

Ще се ревизира също дали длъжностните лица извършват отговорностите си по Закона за здравословните и безвредни условия на труд и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и издадените на тяхна база подзаконови нормативни актове.

Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР