Апелативна специализирана прокуратура поиска изменение на мярката за неотклонение на

...
Апелативна специализирана прокуратура поиска изменение на мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поискаха Ценко Чоков да бъде върнат в ареста

Апелативна профилирана прокуратура изиска изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от „ Домашен арест “ в „ Задържане под стража “. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Апелативна профилирана прокуратура се самосезира по изявления в медиите за това, че подсъдимият Ценко Чоков, по отношение на който на 26 септември 2018 година е избрана мярка за неотклонение „ Домашен арест “ се е отклонил от избраната му от съда мярка и на 17 декември 2018 година е посетил столично заведение.

Същевременно в Апелативна профилирана прокуратура постъпи и информация от Министерство на вътрешните работи за откритото отклоняване от мярката за неотклонение на подсъдимия Ценко Чоков, в която в допълнение е конкретизирано, че лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в правосъдно съвещание пред Апелативния профилиран углавен съд, а е открит в питейно заведение намиращо се в кв. „ Драгалевци “ в София.

Към сегашния миг делото се намира в правосъдна фаза. Апелативният профилиран углавен съд преглежда като втора правосъдна инстанция наказателното произвеждане против Ценко Чоков и други подсъдими лица, като с присъда от Специализирания углавен съд Ценко Чоков е приет за отговорен за причиняване на междинна телесна щета, похищение и палеж и му е наложено наказване отнемане от независимост за период от 4 години и 6 месеца.

С протоколно определение от 26.09.2018 година АпСпС промени мярката за неотклонение на Чоков от „ Задържане под стража “ в „ Домашен арест “, заради утежняване на здравословното му положение и идни оперативни интервенции.

Апелативната профилирана прокуратура ще упорства пред съда Ценко Чоков да бъде арестуван под стража, заради нарушение и несъблюдение избраната му от съда мярката на неотклонение, а поради и очевидната липса на спънки от здравословно естество да търпи най-тежката мярка за неотклонение.

По мотив изявленията в медиите за това, че подсъдимият Чоков нарушава избраната му мярка за неотклонение и се намира в положително здравословно положение, Районна прокуратура – София се самосезира и образува наказателно произвеждане за умишлено предоставяне на погрешно умозаключение за здравословното положение на Ценко Чоков пред подобаващ орган – Апелативен профилиран углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР