Апелативен съд в Калифорния възобнови прекратени съдебни искове на двама

...
Апелативен съд в Калифорния възобнови прекратени съдебни искове на двама
Коментари Харесай

Възобновиха дела срещу Майкъл Джексън за сексуално насилие

Апелативен съд в Калифорния възобнови прекъснати правосъдни искове на двама мъже, които настояват, че Майкъл Джексън е упражнявал полово принуждение над тях в продължение на години, когато са били момчета, съобщи Асошиейтед прес.

Състав от трима апелативни магистрати от Калифорния реши в петък, че жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд. Според тях ищците могат основателно да настояват, че две корпорации, благосъстоятелност на Майкъл Джексън, посочени като ответници по делата, е трябвало да ги защитят.

Нов калифорнийски закон, който краткотрайно уголемява обсега на делата за полово принуждение, разрешава на апелативния съд да възобнови делата, написа Българска телеграфна агенция.

За повторно правосъдните искове - подадени през 2013 година от Робсън и от Сейфчък през идната година - се връщат за разглеждане, откакто към този момент са били отхвърлени. Двамата мъже станаха известни, като описаха историите си в документалния филм на НВО от 2019 година " Да напуснеш Невърленд " ( " Leaving Neverland " ).

Съдия, който през 2021 година отхвърли исковете против " Ем Джей Джей Пръдакшънс " и " Ем Джей Джей Венчърс " - корпорации, на които Джексън е бил едноличен притежател и акционер, съобщи, че не може да се чака от тях да пазят деца. Кралят на попа умря през 2009 година

Апелативните магистрати от Калифорния обаче не са съгласни с това и считат, че " корпорация не е освободена от обвързване да пази деца, единствено тъй като е еднолична благосъстоятелност на причинителя на насилието ". Те разпореждат анулация на решенията, постановени в интерес на корпорациите.

Джонатан Стайнсапир, юрист на наследниците на Майкъл Джаксън, съобщи, че клиентите му са " разочаровани ".

Съдии " неведнъж отхвърляха тези каузи в последното десетилетие, защото законът го изискваше ", съобщи той в имейл до Асошиейтед прес. " Оставаме изцяло уверени, че Майкъл е почтен по тези обвинявания, които опонират на всички достоверни доказателства… и които за първи път бяха заведени години след гибелта му от хора, стимулирани само от пари ".

Винс Финалди, юрист на Робсън и Сейфчък, съобщи в имейл, че са " удовлетворени, само че не и сюрпризирани ", че са анулирани " неправилни решения…, които бяха в прорез с калифорнийския закон и могат да основат рисков казус, грозящ децата в целия щат и в страната ”.

Робсън, в този момент 40-годишен хореограф, се среща с Краля на попа, когато е на 5 години. След това момчето се появява в клипове на Джексън и записва музика за неговия лейбъл.

В желае си твърди, че артистът го е тормозил в продължение на седем години. Робсън упорства също, че е бил зависещ на Майкъл Джексън и чиновниците на двете корпорации са имали задължението да го защитят по същия метод, по който бойскаутите или учебното заведение би трябвало да пазят децата от техните ръководители.

Сейфчък, който в този момент е на 45 години, твърди в желае си, че се е срещнал с Джаксън по време на фотоси на реклама на " Пепси ". Тогава бил на 9 години. Той споделя, че Джаксън му се е обаждал постоянно и го е обсипвал с дарове, преди да премине към серия от случаи на полово принуждение.

Исковете на двамата мъже бяха възобновени един път след отхвърлянето им през 2017 година поради приключване на отминалост, напомня Асошиейтед прес.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР