Антонио Милошоски Снимка: ЕПА/БГНЕСДепутати от коалицията За по-добра Македония ще

...
Антонио Милошоски Снимка: ЕПА/БГНЕСДепутати от коалицията За по-добра Македония ще
Коментари Харесай

Македонски депутати искат спешно заседание заради договора с България

Антонио Милошоски Снимка: ЕПА/БГНЕС

Депутати от обединението " За по-добра Македония " ще внесат искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание за намерено разглеждане на контракта за добросъседство с България, съобщи БГНЕС, като цитира Антонио Милошоски от ВМРО-ДПМНЕ.
На конференция той акцентира, че Народното събрание и държавното управление би трябвало да отворят открита полемика за македоно-българското съглашение, с цел да може обществеността да знае какво ще бъде подписано и какъв брой и каква ще бъде изгодата от този текст за София, какви и какви могат да бъдат вредите за Скопие.
„ Преди няколко дни имаше закрито съвещание по гледище на премиера Зоран Заев, който сподели, че този контракт е към момента прелиминарен текст, в който могат да се нанасят усъвършенствания ”, сподели Милошоски.
Според него, депутатите от обединението " За по-добра Македония " виждат пет основни недостатъци, по които този контракт ще бъде нездравословен за ползите на Македония и дават пет рекомендации за него.
„ Днес получихме публично изказване от министъра на външните работи на България Екатерина Захариева, която против изказванията на Заев твърди, че е текстът затворен, че нямат желание да договарят, че не признават македонския език и че няма такова нещо в контракта като македонски народ ”, посочи политикът, представен от БГНЕС.
„ Смятаме, че България доста добре се грижи за своите национални ползи и упорства за тях в този контракт. За страдание, ние нямаме същата оценка за държавното управление на Македония и за премиера Заев, който се е съгласил да подпише подобен контракт ”.
„ ВМРО-ДПМНЕ чака Народното събрание да организира незабавна и открита сесия за контракта, а министър председателят да разсекрети текста и да каже дали е финален или към момента е план ”, добави Милошоски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР