Антон Синапов заяви, че не се е чувствал в най-добра

...
Антон Синапов заяви, че не се е чувствал в най-добра
Коментари Харесай

Синапов: Днес ми беше доста тежко

Антон Синапов съобщи, че не се е чувствал в най-хубава бегова форма по време на днешното гонене на 12,5 километра по биатлон на зимната олимпиада в Пекин. Синапов приключи 55-и, с една позиция по-напред спрямо вчерашния спринт, като позволи седем неточности при четирите стрелби, пет от които от позиция прав. 

" Действително през днешния ден беше много тежко. Новият сняг и вятърът способстваха надпреварата да бъде още по-трудно. Мисля, че на лежащ ненапълно съумях да се оправя, изключително предвид на втората пукотевица, в която се поправих и я направих съвършено. В първата и двата пропуща, които позволих, бяха поради мои неточности. На прав беше доста по-сложно за пукотевица, изключително третата (б.а. три пропуска), в която не съумях да се оправя ", разяснява след финала българинът. 

" Днес ми беше много тежко. Не усещах да се движа по трасето по този начин, както през вчерашния ден в спринта. Мисля, че поради новия сняг, който падна, трасето беше много постепенно и я нямаше тази плъзгаемост на ските. Затова усещах скоростта си по-бавна. Но не желая да се окайвам, тъй като това е за всички ", добави той. 

Синапов има още един старт на Олимпиадата с щафетата на България на 4 по 7,5 километра на 15 февруари. 

" Сега имаме няколко дни за отмора. Очаквам, в случай че създадем чисто прекосяване през стрелбището, в случай че всеки даде най-хубавото себе си, да създадем стабилен резултат и да се представим на равнище ", сподели той.

Благой Тодев съобщи, че не удовлетворен от представянето си в днешния старт на 12,5 километра по биатлон на Олимпийските игри. 20-годишният Тодев приключи 53-и, с една позиция по-назад спрямо вчерашния спринт, като позволи шест неточности при стрелбата, три от които във втората от лежащ. 

" Няма по какъв начин да съм удовлетворен. Допуснах доста неточности. Не съм на равнището на другите мъж към момента не мога да тичам като тях. За мен това е опит, който до момента нямах. Интересен старт за мен. Времето също беше забавно, биатлонистко време ", разяснява той. 

" Усетих вятъра при първата пукотевица, дадох промяна, за жал имах един габарит. За втората на лежащ не знам къде са ми изстрелите, може би вятърът се промени по време на стрелбата. Първите два бяха точни, само че по-късно три санкции, което е в действителност доста. Имах и лек проблем с пушката, недозареждане, може би замръзнала цев. Чух, че и другите са имали такъм проблем. За жал в правия, който ми е по-лесен, също не се получи с двата пропуща. Трасето е много тежко, има много нов сняг и беше рудно за тичане. "

Той има вяра, че щафетата на България на 4 по 7,5 километра ще се показа добре на 15 февруари. 

" Вярвам, че можем да се оправим. Показахме зъби в предходните щафети. Аз имам огромни упования от себе си. Досега съм бил първи пост и добре ми се получаваха нещата. Надявам се всичко да бъде наред. Може би 13-и, 14-и, имаме изцяло опция за тези позиции ", съобщи младокът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР