Антоанета Костадинова спечели първия медал за България от олимпийските игри

...
Антоанета Костадинова спечели първия медал за България от олимпийските игри
Коментари Харесай

България спечели първи медал от Олимпиадата в Токио

Антоанета Костадинова завоюва първия орден за България от олимпийските игри в Токио. Костадинова приключи втора в дисциплината 10 метра въздушен револвер от шампионата по спортна пукотевица.

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, само че беше изпреварена от представителката на Виталина Бацарашкина.
Рускинята събра общ общ брой от 240.3 точки, което е олимпийски връх, и заслужи златния орден. Костадинова остана на 0.9 точки след нея, а трета се подреди китайката Рансин Дзян с 218.0 точки, съобщи БНР.

Другата ни представителка в дисциплината - Мария Гроздева, не съумя да се класира за финала. Двукратната олимпийска шампионка зае 43-о място, а след конкуренцията удостовери публично, че Игрите в Токио ще са последното съревнование в кариерата ѝ.

За Антоанета Костадинова това е първи орден в третото ѝ присъединяване на Олимпийски игри. 35-годишната състезателка от Търговище има осмо място от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и девето от Игрите в Лондон през 2012 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР