Антивоенната германска драма На Западния фронт нищо ново спечели седем

...
Антивоенната германска драма На Западния фронт нищо ново спечели седем
Коментари Харесай

Големите победители на наградите БАФТА

Антивоенната немска драма " На Западния фронт нищо ново " завоюва седем наградата, в това число за най-хубав филм, на церемонията по връчването на премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, с което драмата набра скорост в сезона на премиите, който ще доближи своята кулминационна точка на " Оскарите " идващия месец, съобщи Ройтерс.

Ирландската трагикомедия " Баншите от Инишерин " взе четири трофея, в това число за най-хубав английски филм, а рок биографията " Елвис " също завоюва в четири категории.
Остин Бътлър взе наградата за най-хубав артист за " Елвис ", а премията за най-хубава актриса отиде при Кейт Бланшет за драмата " Тар ".
 Остин Бътлър БГНЕС

 Кейт Бланшет БГНЕС
За най-хубав режисьор бе разгласен режисьорът на кино лентата " На Западния фронт нищо ново " Едвард Бергер.

" На Западния фронт нищо ново ", който изобразява живота и гибелта в окопите на Първата международна война, завоюва награди и в категориите за приспособен сюжет, операторско майсторство, най-хубава музика, най-хубав тон и най-хубав неанглоезичен филм.
 Едвард Бергер БГНЕС
" Навални ", отдаден на хвърления в пандиза съветски опозиционер Алексей Навални, завоюва в категорията за документален филм. Създателите на кино лентата посветиха премията на фамилията на Навални и на българския проверяващ публицист Христо Грозев.

Журналистът, който Русия разгласи за търсене през декември, съобщи в петък, че английската полиция му е " забранила да участва " на премиите БАФТА от съображения за сигурност, напомня Ройтерс. В отговор лондонската полиция съобщи, че не е забранявала и не би могла да забрани на който и да било да участва на частно събитие. Решенията за наличие са от компетенцията на уредниците на събитието, съобщи тя.
 БАФТА 2023 БГНЕС
Кери Мълиган бе оповестена неправилно за носителка на премията за поддържаща женска роля след неточност в превода, заяви Пи Ей Мидия в партньорство с ДПА.

Носителят на " Оскар " Трой Коцур обявяваше премията на жестомимичен език и се стигна до неразбирателство, вследствие на което името на Мълиган беше оповестено за нейното осъществяване във кино лентата " Тя сподели ". Водещият бързо поправи грешката и разгласи за победителка звездата от " Баншите от Инишерин " Кери Кондън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР