Антивирусното лекарство ремдесивир не трябва да се използва за лечение

...
Антивирусното лекарство ремдесивир не трябва да се използва за лечение
Коментари Харесай

СЗО: Ремдесивирът няма решаващо действие за лечението на COVID-19


Антивирусното лекарство ремдесивир не би трябвало да се употребява за лекуване на пациенти с COVID-19, без значение какъв брой тежко е тяхното положение, защото то няма “решаващ резултат ” върху възможностите за оцеляване, обявиха от Световната здравна организация ( СЗО ), съобщи БГНЕС.

Група за развиване на насоките на СЗО (GDG) от интернационалните специалисти съобщи, че “няма доказателства, учредени на наличните сега данни, че в действителност ремдесивир повлиява позитивно значимите за пациентите резултати ”. Препоръката на СЗО от петък се основава на четири интернационалните изследвания измежду над 7000 пациенти, приети в болница с вируса.

Съединените щати, Европейският съюз и други страни издадоха краткотрайно утвърждение за използването на ремдесивир, откакто първичните проучвания демонстрираха, че медикаментът може да редуцира времето за възобновяване при някои пациенти с ковид.

Президентът Доналд Тръмп беше лекуван с ремдесивир наред с други медикаменти, откакто през октомври беше приет в болница след заразяване с ковид а.

Миналия месец производителят Gilead съобщи, че лекарството е нараснало продажбите си през третото тримесечие на 2020 година с съвсем 900 милиона $.

Първоначално създаден за лекуване на вируса Ебола, ремдесивир е предложен в изследване, оповестено през май, като средство за понижаване на болничния престой на страдащите от COVID-19 от 15 на 11 дни.

Последващи проучвания на СЗО откриха, че лекарството “изглежда, че има дребен или никакъв резултат ” върху смъртността или продължителността на хоспитализацията измежду повече от 11 000 приети в болница пациенти в 30 страни.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР