Антиваксър, бустерна доза, ваксина, зелен сертификат, избори, изчегъртване, промяна, преценям,

...
Антиваксър, бустерна доза, ваксина, зелен сертификат, избори, изчегъртване, промяна, преценям,
Коментари Харесай

Коя ще е българската дума на годината?

Антиваксър, бустерна доза, ваксина, зелен документ, избори, изчегъртване, смяна, преценявам, Харвард и чекмедже. Коя от тези думи ще стане българската „ Дума на годината “ или годината няма да може да се опише единствено с една?

Това ще разберем в четвъртък (20 януари), когато ще бъдат оповестени резултатите от акцията „ Думи на годината с Как се написа? “.
Оксфордският речник дефинира думата на 2021 година. Вижте коя е тя
Оксфордският речник на британския език дефинира vax - съкратена версия на глагола, съществителното и прилагателното, свързани с ваксина...
Прочети повече
До сряда вечерта всеки може да даде своя глас в анкета, оповестена тук.

За първи път в намерено и широкомащабно допитване може да гласуваме за доминиращите и знакови за България думи и изрази на миналата година у нас. 10-те предложения са избрани от журито на самодейността – доктор Павлина Върбанова, доцент Георги Лозанов, Веселина Седларска, Константин Вълков и Доротея Николова. То прегледа 30-те най-популярни оферти на участниците в първия стадий.

В края на предходната година Оксфордският речник разгласи за най-употребявана дума в британския език през годината VAX - имунизация, имунизирам, както и част от производни думи.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР