Антиправителствените протести продължават и днес. Остават блокадите на протестиращите в

...
Антиправителствените протести продължават и днес. Остават блокадите на протестиращите в
Коментари Харесай

Остават блокадите на три възлови кръстовища в София

Антиправителствените митинги не престават и през днешния ден. Остават блокадите на протестиращите в столицата на три места.

Затворени за придвижване са регионът сред Министерския съвет и президентството и кръстовищата на Орлов мост и при ректората на Софийския университет.

Ситуацията на трите основни кръстовища сега е спокойна. Демонстрантите описаха, че нощта е минала без напрежение и провокации.

По бул. “Цар Освободител “ към този момент има пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надпис – “България не е каквато би трябвало да бъде “.

Придвижването в центъра на столицата и през днешния ден ще остане затруднено поради издигнатите трайно блокади.

Движението в региона на румънското посолство тази заран се реализира обикновено. Снощи кръстовището беше блокирано от стачкуващи за малко. Блокадите още веднъж станаха четири, само че към сегашни миг са редуцирани до три затворени основни кръстовища.

Участниците в блокадите обявиха решимостта си да не престават до момента в който не получат желаните от тях оставки – на премиера и на основния прокурор.

Антиправителствените демонстрации не престават и през днешния ден. За 19.00 часа е плануван 38-ия митинг.

Сутринта на блокадата на Орлов мост стартира с физзарядка за част от протестиращите, които пристигаха в ранните часове.

Те описаха, че нощта в палатковия лагер е минала без напрежение, спокойна е ситуацията и в този миг.

За останалите стачкуващи, които към момента пият утринното си кафе водещата тематика на диалога остава оповестеният през вчерашния ден от министър-председателя рестарт на страната и привикване на Велико народно събрание.

"Всички се сплотяват към това, че новата конституция, която желаят да бъде написана, цели единствено да се забави времето за оставката. Това нищо няма да промени с митингите, те ще продължат. Септември месец се чака да бъдат доста по-многобройни ", споделиха протестиращи, представени от БНР.

Палатковият лагер на Орлов мост е обкръжен от укрепление. Демонстрантите пропущат коли за спешна помощ, само че не и градския превоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР