Антипаразитните свойства на ивермектин са широко известни на научната общност,

...
Антипаразитните свойства на ивермектин са широко известни на научната общност,
Коментари Харесай

Ивермектин бил в листата на най-важните медикаменти на СЗО

 Антипаразитните свойства на ивермектин са необятно известни на научната общественост, а през 2015 година бе присъдена Нобелова премия на Campbell и Omura заради значимия им принос в проучването на медикамент на име " Ивермектин – лекарство знамение “, създаван от бактерия Streptomyces avermitilis. Така разяснява пред Kmeta.bg. пулмулогът Петър Чипев от медицински център " INSPIRO ". Лекарството, известено с необятния си антипаразитен набор, е включено в листата на най-важните лекарства на Световната здравна организация. Чипев, който е събрал и разгласил всичко по тематиката за лечебните свойства на лекарството-чудо в публикация " Ивермектин за лекуване на КОВИД -19 – време ли е за огромната премиера “, подсети, че след редица изследвания е станало ясно, че с изключение на антипаразитни, той има и противовирусни свойства.

Установeно е, че Ивермектин е ефикасен против редица РНК-вируси като човешкият имунодефицитен вирус – 1 (HIV-1), грипа, денга вируса, зика вируса и се вършат изследвания за SARS-CoV-2.

Противовирусен резултат на Ивермектин в епруветка

Способността на Ивермектин да оказва сходно въздействие върху развиването на разнообразни вирусни инфекции се дължи на това, че той повлиява естествени процеси в клетката-гостоприемник, които вирусите " пленяват “, с цел да се развиват в нея по-ефективно, изясни Чипев. Това е от огромно значение за прекъсването на размножаването на разнообразни техни представители като HIV-1, грипния вирус, денга вируса, вируса на Западно-нилската тресчица и SARS-CoV-2. Достъпът до тази най-важна част на клетката се реализира от разнообразни протеини, които с това си качество се трансформират в цел както за вирусите, по този начин и за медикаментите.

Надеждите

Надежда за лекуване на коронавирус даде ин витро тестването на Ивермектин от екипа на Леон Кали, изяснява в публикацията си Чипев. В опита пациентите на Ивермектин получавали най-малко 1 перорална доза от 200 мкг/кг към общоприетата провеждана терапия при КОВИД. Част от пациентите получавали и втора доза дневно 7 от началото на лечението. Ретроспективният разбор на данните демонстрира доста по-ниска смъртност при пациентите, лекувани с Ivermectin (15.0%), по отношение на тези, които не са получавали медикамента (25.2%).

Макар че Ивермектин не е включен измежду 14-те тестваните лекарства при утвърждения за приложение при хора, математическите калкулации демонстрират, че той има капацитета да доближи концентрации в белия дроб 10 пъти над 50% ефикасната централизация.

Ивермектин за лекуване на КОВИД-19 в международните рекомендации

Приложението на Ивермектин в лекуването на КОВИД-19 в България доби огромна известност с един от протоколите за лекуване на вируса. Той е на EVMS (Eastern Virginia Medical School), формиран от Пол Марик. В него медикаментът се предлага във всички етапи на заболяването, както за профилактика, по този начин и за лекуване, без значение от тежестта на протичането.

Чипев прегледа и основните терзания за потреблението на Ивермектин за лекуване на КОВИД-19 в клиничната процедура. Те идват от невъзможността да се доближат плазмени концентрации, които да подхождат на откритите ин витро концентрации, ефикасни против SARS-CoV-2, с тестваните досега при хора дозови режими на медикамента. Според него  има съобщения за позитивен резултат след приема на ивермектин в композиция с други лекарства, само че от позиция на научната общественост са нужни още съществени клинични проучвания, в които лекарството да бъде включено изцяло независимо. Чипев е безапелационен, че дозите, в които се изписва лекарството отлекари, не носят вреди на хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР