Антикорупционното звено в прокуратурата предяви прецизно обвинение на Румен Овчаров

...
Антикорупционното звено в прокуратурата предяви прецизно обвинение на Румен Овчаров
Коментари Харесай

Румен Овчаров с обвинение за умишлена безстопанственост

Антикорупционното звено в прокуратурата предяви точно обвиняване на Румен Овчаров - някогашен министър на енергетиката, по делото, известно като делото за " Мини Бобов дол ". Това оповестиха от прокуратурата.
 
След правене на съдебно-икономическата експертиза за " Мини Бобов дол " ЕАД са открити вреди в размер на 8 940 231,47 лева
 

Разследването е открило, че Румен Овчаров макар отговорностите си като министър на стопанската система и енергетиката и принципал на " Мини Бобов дол " ЕАД не е упражнил задоволително надзор върху работата на изпълнителния шеф на сдружението.
 
Изпълнителният шеф не е подхванал дейности по събиране на вземания от контракта за наем с " Ораново " ООД и не е направил дейности за възстановяване на финансовото положение на сдружението. Щетите, които са настъпили за " Мини Бобов дол " ЕАД, съставляват неплатени наеми от контракта с " Ораново " ООД, режийните разноски по индустриалната активност и разликата сред фактуриран наем и начислени амортизационни отчисления от " Мини Бобов дол " ЕАД .
 

Внесена е конкретизация и по обвиняването на Румен Овчаров за осъществено от него закононарушение по работа, осъществено в интервала 31 май 2006 г до 26 февруари 2007 година при изискванията на продължавано закононарушение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР