Антикорупционното звено на прокуратурата е повдигнало обвинение на лидера на

...
Антикорупционното звено на прокуратурата е повдигнало обвинение на лидера на
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на Веселин Марешки

Антикорупционното звено на прокуратурата е повдигнало обвиняване на водача на партия " Воля " Веселин Марешки, оповестиха оттова. Той е упрекнат в изнудване.

" Веселин Марешки е упрекнат за това, че в интервала от есента на 2012 година до края на 2015 година в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил 7 притежатели на аптеки с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях. Целта на Марешки е била да принуди притежателите на аптеките да се разпоредят със свое право – да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях търговски сдружения на търговски сдружения, благосъстоятелност или следени от Веселин Марешки, или да прекратят комерсиалната си активност. В някои случаи задачата му е била да принуди притежателите на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия медикаменти от неговия склад за лекарствени артикули. Доказателствата сочат, че в инкриминирания интервал от време Марешки е заплашвал притежателите на аптеки, че посредством целеустремен административен напън – посредством осъществяване на тенденциозни инспекции от доближени нему чиновници от Изпълнителната организация по медикаментите и посредством нелоялни търговски практики, ще докара до банкрут комерсиалните им сдружения и ще ги принуди да преустановят активността си.

Според доказателствата по делото Веселин Марешки е осъществил състава на закононарушението по член 213 а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 във вр. с член 26 ал.1 от НК– осъществил е седем обособени изпълнителни действия на закононарушението изнудване, като в четири от случаите /във Варна, Добрич и Плевен/ е работил самичък, в два от случаите /в гр. София/ дружно с народния представител Пламен Христов, а в един от случаите в гр. Видин и в гр. София/, насилствените дейности са били осъществени от Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова ", написа в известието на прокуратурата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР