Антикорупционният фонд на руския опозиционер Алексей Навални, който миналата година

...
Антикорупционният фонд на руския опозиционер Алексей Навални, който миналата година
Коментари Харесай

Фондът на Навални разкри тайния живот на Лавров: Яхти, подкупи и любовница

Антикорупционният фонд на съветския опозиционер Алексей Навални, който предходната година разгласява следствие за замъка на президента Владимир Путин в Геленджик край Черно море, излезе с нови. Този път те са за тайния живот на външния министър Сергей Лавров, който сега оглавява листата на партията на Путин - " Единна Русия ", за парламентарните избори, почнали през днешния ден. 71-годишният Лавров е външен министър на Русия още от 2004 година

Разследването демонстрира, че по време на предизборната акция той е прекарал повече от седмица на яхта дружно с жена, която назовават тайната му брачна половинка - Светлана Полякова . Тя го придружавала и на служебни командировки с държавния аероплан, а от време на време Лавров водел със себе си и щерка й, майка й и племенницата й. Освен това дъщерята на Полякова почивала на вилата и яхтата на милиардера Олег Дерипаска в Сардиния.

Лавров е прекарал от края на юли до началото на август 11 дни на яхтата Saluzi в Средиземно море, покрай Бодрум. Разследващите се базират на туитове на турски блогър със фотоси на яхтата и изказвания, че Лавров е на нея. С тракинг платформа е наблюдаван и пътят на яхтата.

Yacht of Interest: chartered Marshall Islands flag super yacht Saluzi near D-Maris, south of Datça Peninsula. Russian Foreign Minister Sergey Lavrov is vacationing on this yacht.
— Yörük Işık (@YorukIsik)

Освен това Светлана Полякова, някогашна служителка на Министерство на външните работи, е собственичка на 260 кв. м жилище в центъра на Москва, а щерка й Полина е наела за 999 години в Лондон (британска форма на собственост) жилище в региона на Кенсингтън против 4.4 милиона английски лири. В Инстаграм Полина е пуснала фотография по какъв начин маха от палубата на отплаващата от Бодрум яхта Saluzi. Разследващите разполагат и с данни по какъв начин и по кое време е пристигнала и си е тръгнала Светлана Полякова от летището в Бодрум - с бизнес аероплан. Наемът за яхтата коства 480 000 $ седмично .

За последните 7 години Полякова е пътувала със служебния аероплан на Лавров дружно с него 60 пъти. На някои от събитията, за които са пътували, са се снимали обществено. Реклама след 7-ми параграф

През 2014 година Полякова е летяла със самолети, благосъстоятелност на Дерипаска в Австрия, Германия, Черна Гора и Сардиния. В Черна гора се намира вилата на Overseas Assets Management, свързвана с милиардера. А вила в Сардиния, свързвана още веднъж с него, Полякова назовава собствен втори дом.

" Чудихме се за какво даже един олигарх има три идентични самолета. Той просто ги употребява, за води по целия свят Лавров и останалите. Като такси. Открихме, че външният министър е държан от олигарха. Той живее за негова сметка, взима подкупи от него и му дава съответни услуги . За което той би трябвало неотложно да бъде уволнен и да бъде изправен пред съда ", декларират създателите на следствието.

Те оповестяват още, е Светлана Полякова се занимава с произвеждане на филми. Снимала се е и в епизодична роля във кино лентата " Герой " дружно с Дима Билан.

 Снимка: navalny.com

Според уеб страницата на Министерство на външните работи брачната половинка на Лавров се споделя Мария. Всяка година външният министър заявява фамилните годишни приходи, които възлизат приблизително на 8-10 милиона рубли (1000 рубли са към 12 евро). Според следствие на уеб страницата Insider формалната благосъстоятелност на фамилията възлиза на 600 милиона рубли , само че това е нищо в съпоставяне със собствеността на Светлана Полякова.



" Създателите на това псевдоразследване не крият задачите си - да унищожават и унищожават " - разяснява говорителката на Министерство на външните работи Мария Захарова.

" Стоят си в чужбина, лапат чужбински грантове, а акцията им се поддържа от спецслужбите, които назовават Русия зложелател. Освен това всичко е Гьобелсова агитация. Взема се малко истина, прибавя се неистина и се пробутва за истина . Трето - никой не оспорва професионализма на Сергей Лавров, даже и злостните му съперници ", акцентира тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР