Антикорупционната комисия ще разследва най-висшите държавници за корупционни престъпления и

...
Антикорупционната комисия ще разследва най-висшите държавници за корупционни престъпления и
Коментари Харесай

Зарков се зарече: КПКОНПИ ще разследва най-висшите държавници

Антикорупционната комисия ще проверява най-висшите държавници за корупционни закононарушения и ще прави единствено това, съобщи в предаването „ Лице в лице “ служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

„ Много постоянно в България изпадаме в порочния кръг да се огледаме в едната персона или в ръководителя. Това се случи с доста такива органи. Затова и сме предложили различен модел, а точно – пет индивида ще управляват тази комисия и всеки един от тях ще е ръководител за 1 година. Ще стартира със чоп, тъй че да почистим този въпрос един път вечно и да се съсредоточим върху това какво ще прави комисията “, изясни Крум Зарков.

Основният въпрос, задаван и от българи, и от чужденци, е за какво няма наказани по високите етажи за корупция, добави Зарков.

„ Често прокуратурата отговоря – ние бихме желали да осъдим, само че няма положителни следствия. Ето в този момент, с този орган ще има положителни следствия. А прокуратурата също би трябвало да откри решение, с друга промяна, която касае един различен законопроект, който скоро беше координиран и с Венецианската комисия, работим по него “, съобщи Крум Зарков.

Той планува механизъм за следствие на самия основен прокурор, само че законопроектът има доста по-широк обсег на деяние, добави министърът.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР