Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила на Специализираната прокуратура исканите от

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила на Специализираната прокуратура исканите от
Коментари Харесай

Декларацията за несъвместимост на Кирил Петков е при президента

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е изпратила на Специализираната прокуратура желаните от нея копия от декларациите за имущество и ползи от Кирил Петков. Това оповестиха от пресцентъра на комисията по мотив изказване на представителя на Специализираната прокуратура, публикувано в медиите. На 23 ноември 2021 година в КПКОНПИ е постъпило писмо от прокурор от Специализираната прокуратура, с което се изискват копия от подадените заявления за имущество и ползи от Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система. Днес, 29 ноември 2021 година, желаните заверени копия са изпратени в Специализираната прокуратура.

Според закона, пред КПКОНПИ се подават единствено заявления за имущество и ползи. Комисията не приема и не съхранява заявления за несъответственост. Те се подават пред органа по избора или назначението – в тази ситуация, пред президента на Република България, се показва в позицията на Антикорупционната комисия. Декларацията за несъвместимост може да видите

По-рано през днешния ден стана ясно, че срокът на проверката за поданството на някогашния длъжностен стопански министър и сегашен съпредседател на групировката " Продължаваме промяната " е продължен доникъде на декември. Специализираната прокуратура стартира инспекцията на 24 август, а срокът за приключването й е продължен оптимално - до 15 декември. След това наблюдаващият прокурор ще има още месец, с цел да се произнесе дали има данни за закононарушение, за което да бъде формирано следствие, или инспекцията да бъде прекъсната.

Говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев изясни пред БНР, че удължаването се е наложило, с цел да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която - като длъжностен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъответственост. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР