Антигенните тестове за Covid-19 могат да са по-малко способни да

...
Антигенните тестове за Covid-19 могат да са по-малко способни да
Коментари Харесай

FDA на САЩ предупреди, че антигенните Covid тестове могат и да не открият варианта Омикрон



Антигенните проби за Covid-19 могат да са по-малко способни да открият бързо разпространяващия се вид на ковид - Омикрон, предизвести Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).

Във вторник (28 декември) FDA актуализира уеб страницата си вирусните разновидности на SARS-CoV-2, с цел да показа нова информация по отношение на въздействието на коронавирусния вид Омикрон върху диагностичните антигенни проби.

Актуализацията включва предварителни резултати от проучване на някои антигенни проби, употребяващи проби от пациенти, съдържащи жив вирус.

FDA сподели, че ранните данни допускат, че тестванията за антиген откриват разновидността Омикрон, само че може да имат понижена сензитивност към този нов вид на Covid-19.

FDA съобщи, че ще продължи да си сътрудничи с програмата RADx на Националните здравни институти (NIH) за по-нататъшна оценка на успеваемостта на антигенните тестванията, употребявайки проби от пациенти с жив вирус.

Американският лекарствен орган също по този начин уточни, че към 29 декември 419 теста и устройства за взимане на проби са позволени от FDA според разрешенията за незабавна приложимост (EUA). Те включват 290 молекулярни теста и устройства за събиране на проби, 87 теста за антитела и други имунни реакции и 42 теста за антигени.

Има 67 молекулярни позволения и едно позволение за антитела, които могат да се употребяват с домашно събрани проби.

FDA акцентира, че вирусът SARS-CoV-2 е мутирал с течение на времето, което води до генетични вариации в популацията на циркулиращите вирусни разновидности по време на пандемията Covid-19. Лекарственият регулатор на Съединени американски щати също по този начин сподели, че молекулярните, антигенните и серологичните проби се въздействат от вирусните разновидности по друг метод заради присъщите разлики в дизайна на всеки тест.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР