Антибългарската кампания в Република Северна Македония не спира и за

...
Антибългарската кампания в Република Северна Македония не спира и за
Коментари Харесай

Войн Божинов: Македонизмът се строи върху антибългаризма

" Антибългарската акция в Република Северна Македония не стопира и за миг и все още е достигнала самобитен Еверест . На България се приписват какви ли не грехове в скопските средства за всеобща информация. Без антибългарска акция РСМ не би могла да съществува като независима страна. Македонизмът се строи върху антибългаризма ". Това сподели пред БНР доктор Войн Божинов, историк от Българска академия на науките. 

По думите му въпросът сред София и Скопие е проблем, с който до момента Европейски Съюз не се е сблъсквал

" Европейски Съюз за първи път се сблъсква с упоритостите на една млада нация , която търси своите корени обратно в предишното. Проблемът е, че тези корени са много изсъхнали и къси. Историческата истина ясно приказва, че правдата е на наша страна. Ние сме длъжни да разбираем на нашите европартньори, че македонската позиция е много неразбираема ". 

В предаването " Нещо повече "  д-р Божинов добави: 

" В някои черепно-мозъчни кутии на политиците в Скопие към момента се върти концепцията, че живеят в Югославия, че те са хората, които би трябвало да диктуват изискванията за влизането на страната им в Европейски Съюз ... Те имат огромна вяра, че напън извън ще принуди страната ни за отстъпки и не го крият. Поведението на приятелите ни от Берлин не е дипломатично . Лошо усещане прави държанието на Австрия, която интензивно се намесва в нашия двустранен спор. Да не приказваме за огромните очаквания в Скопие за остра и внезапна интервенция на Съединени американски щати ". 

Интервюто с доктор Войн Божинов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР