Антарктида вече не е единственият континент без заразен с коронавирус.

...
Антарктида вече не е единственият континент без заразен с коронавирус.
Коментари Харесай

Коронавирусът стигна и до Антарктида

Антарктида към този момент не е единственият континент без инфектиран с ковид. Оказва се, че 36 индивида от чилийската научна станция са с COVID-19, заяви вестник Tercera, базирайки се на информация от въоръжените сили, съобщи организация БГНЕС.

Случаите на заразяване с ковид са открити в антарктическата научна станция Bernardo O’Higgins Riquelme. От всички 36 болни 26 са военнослужещи, а останалите 10 са чиновници на фирмата-подизпълнител, която организира планови действия в базата. Всички инфектирани са евакуирани от медицинския теоретичен личен състав след проявата на признаци, а по-късно са им направени и PCR-тестове.

На процедура е инфектиран целият персонален състав на намиращите се там чилийски военни, които извършват задача в арктическата база. След евакуирането им пространствата са дезинфекцирани подробно. По информация на изданието, на 17 декември Военноморски сили на Чили заяви, че екипажът на кораба Sargento Aldea е почнал профилактична карантина, откакто са били регистрирани три случая на ковид измежду 208-членния екипаж. Корабът е бил на посещаване в базата Bernardo O’Higgins Riquelme от 27 ноември до 10 декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР