Ансамбълът на България за жени завърши на второ място в

...
Ансамбълът на България за жени завърши на второ място в
Коментари Харесай

Ансамбълът донесе втори сребърен медал на България от Световната купа

Ансамбълът на България за дами приключи на второ място в многобоя на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния) и донесе второ сребърно отличие на страната от шампионата, откакто по-рано през днешния ден Боряна Калейн стана вицешампионка в многобоя при дамите.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова позволиха неточности в осъществяването си с три ленти и две топки и бяха оценени с 31.350 точки, от които 17.300 за компликация, 7.500 за артистичност и 6.550 за осъществяване.

Възпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева събраха общ актив от 66.250 точки (34.900 на пет обръча и 31.350 на три ленти и две топки), с цел да вземат сребърните оценки.

Шампион в многобоя стана ансамбълът на Италия със 70.050 (36.550 и 33.500), а на трето място е Бразилия с 64.550.

Българските грации се класираха и за двата финала на обособените уреди с втори по мощ резултат на пет обръча и трети на три ленти и две топки.

При дамите Боряна Калейн ще играе на финалите на топка, на бухалки и на лента, а Ева Брезалиева - на обръч, на топка и на лента.

Съдия за България в ансамбловата конкуренция е Християна Тодорова, а в самостоятелната - Филипа Филипова.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР