Анонс за нови санкции срещу Русия. Брюксел предложи шести пакет

...
Анонс за нови санкции срещу Русия. Брюксел предложи шести пакет
Коментари Харесай

Европа без руски петрол: Шеста порция санкции за Москва заради войната в Украйна


Анонс за нови наказания против Русия. Брюксел предложи шести пакет наказателни ограничения против Москва поради войната в Украйна.

Сред предлаганите глобите са:
  • Поетапно прекъсване за Европа на съветския петрол в период до 6 месеца и на съветските рафинирани артикули до края на годината.
  • Изключване от системата SWIFT на още 3 съветски банки, след които и най-голямата - Сбербанк.
  • Санкции против висши съветски военни
  • Спиране на излъчването в Европа на три съветски държавни медии

Предложенията идват от Европейска комисия, следва обаче официално утвърждение от 27-те държави-членки. За да се одобряват глобите е наложително единогласие. И тук идва вероятен проблем. Някои страни доста подвластни от съветския петрол могат да наложат несъгласие.

За да избегне това, се оставя отворена врата за изключение за някои страни. До на следващия ден на обед ще знаем има ли искащи и кои тъкмо са те.

Предложението за шестия пакет беше направено персонално от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен през Европарламента в Страсбург.

Европа би трябвало да се освободи от съветския петрол до 6 месеца, от а съветските рафинирани артикули до края на годината.

“Днес слагаме началото на независимостта ни от съветския петрол. Нека го кажем: няма да е елементарно! Някои страни зависят доста от съветския петрол. Но би трябвало да го създадем! Предлагаме да спрем изцяло съветския петрол за Европа!”, сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Последваха реакции.

Унгария разгласи, че няма да поддържа възбраната за импорт на съветски петрол в толкоз къс интервал, тъй като това ще унищожи енергийния й бранш.

Чехия и Словакия желаеха интервал на отсрочване от 2-3 години. Германия работи по построяването на други възможности, с цел да реализира самостоятелност от съветските доставки.

" Проверяваме дали тези, които попадат в описите със глобите, могат да бъдат законово задължени да разкрият своето имущество и активи. Това би било обвързвано с налагането на санкции и ще предстои на наказателна отговорност ", съобщи Кристиян Линднер - финансов министър на Федерална Република Германия.

Извън Евросъюза, Англия разгласи нови наказания за още 63 лица и организации и забрани експорт на бранша на услугите за Русия, което включва бизнес консултиране, счетоводство и ПР услуги.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР