Анкета сред 15% от всички лични лекари в страната показва,

...
Анкета сред 15% от всички лични лекари в страната показва,
Коментари Харесай

Личните лекари не искат да им отпускат ваксини "на час по лъжичка"

Анкета измежду 15% от всички персонални лекари в страната демонстрира, че 73 на 100 от тях за декларирали сред 50 и 200 дози ваксини, а ¾ от общопрактикуващите са получили едвам сред 10 и 40 дози .

Това заяви пред Радио София доцент Любомир Киров – ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ).

 „ Всъщност ние не сме ги поръчали за нас, а за хората, които са се записали с готовност да се ваксинират. В над 99% от случаите се поставяше векторната ваксина (на „ Астра Зенека “, бел. ред.). При добра логистика имаме подготвеност да слагаме и РНК. Още повече че над 65% от хората избират РНК ваксина. “

По думите на доцент Киров разколебаването у популацията ще се разбере едвам когато бъдат доставени задоволително дози и хората още веднъж бъдат поканени за имунизация.

Личните лекари не сме абдикирали, в противен случай поставяме старания да участваме интензивно в процеса на имунизация. Трябва да се усъвършенства логистиката, да има избор на ваксини, както и те да идват в точния момент и в задоволителни количество, акцентира доцент Киров.
С него беседва Елена Пъневска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР