Анкета, проведена сред специалисти, които се занимават с контрол върху

...
Анкета, проведена сред специалисти, които се занимават с контрол върху
Коментари Харесай

Четири храни, които даже и експертите от хранителната индустрия не ядат

Анкета, извършена измежду експерти, които се занимават с надзор върху производството на храни, разкрива тъмната страна на някои известни артикули. Ето къс лист, показан от уеб страницата Rodale, отдаден на здравословно хранене.

Кълнове

Дъг Пауъл, професор по хранителна сигурност в Държавния университет на Канзас изяснява, че кълновете са били в основата на 40 % от случаите на бързо разпространяване на хранителни инфекции през последните 20 години и толкоз пъти са били причина за прекъсване на храни, че " просто не си коства риска ". Независимо дали соеви, бобени или пшенични, кълновете постоянно се оказват инфектирани със саламонела, листерия или Е. coli. Податливи са на замърсяване, тъй като семената изискват влага и топлота, с цел да покълнат - условия, идеални за размножаване на бактерии.

И това е доста забавно - топ храни срещу косопад и чупливи нокти! Четете още забавни вести и потребни препоръки на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.

Риба меч

Според педиатъра доктор Филип Ландриган предизвестие номер едно за дамите, които са бременни или чакат да забременеят, е да заобикалят живака в рибата - а рибата меч съдържа огромно количество. Здравословни и незамърсени други възможности, богати на Омега 3, са да вземем за пример сьомгата и елементарната скумрия.

Диетични безалкохолни питиета

Здравният специалист доктор Айзък Елиас споделя, че не употребява никакви питиета и храни с подсладители, тъй като данните са сигурността на доста от тях (сукралоза, аспартам, ацесулфам К, неотам и др.) са обгърнати в несъгласия и спорове на ползи измежду производителите. Независими проучвания допускат, че модифицирани в тялото, тези субстанции могат да причинят проблеми с метаболизма и тежестта, неврологични болести, ставни болки, чревни възпаления и не на последно място, рак. "

Храна от веригите за бързо хранене

Джоел Салатин, експерт в региона на устойчивото земеделие, изяснява, че икономическият модел на интернационалните вериги за бързо хранене разчита на земеделие, което не се грижи за развиването и трайната доходоносност на земята. Използва нездравословни химикали, които освен заплашват човешкото здраве, само че и почвите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР