Анкара. Шест души са загинали в резултат на лошото време

...
Анкара. Шест души са загинали в резултат на лошото време
Коментари Харесай

Daily Sabah: Шест души са загинали в резултат на лошото време в Турция

Анкара. Шест души са починали вследствие на неприятното време в Турция, написа турското англоезично издание Daily Sabah .

Властите предизвестяват, че във вторник в Турция следва още един ден на мощни стихии и проливни дъждове. Турската държавна метеорологична работа (TSMS) издаде предизвестия за 67 от 81 провинции за рискови метеорологични условия – превалявания, мощни ветрове и стихии.

Страната беше наранена от мощен югозападен фронт, който удари регионите на Мраморно, Егейско и Средиземно море на запад и на юг, както и елементи от Черноморския район в понеделник.

Четирима души починаха в Истанбул, един в Зонгулдак и един в провинция Коджаели поради рухнали стени, падащи покриви и фрагменти от здания, отнесени от мощните пориви напразно. Много други бяха ранени.

TSMS предизвести за значителни превалявания в западната и източната част на страната във вторник, до момента в който температурите се чака да паднат до 8 градуса по Целзий в северните, централните и западните райони на страната.

Властите предизвестиха за заплаха от неочаквани наводнения, удари от мълнии и разстройства в превоза. Прогнозата за времето също планува мощни ветрове и стихии, изключително в региона на Мраморно море, който беше най-засегнат от рисковото време в понеделник.

Там ветровете се чака да доближат скорост до 100 километра в час. По-силни ветрове и стихии се плануват за елементи от регионите на Егейско море, Централен Анадол, Средиземно море, Източен Анадол и Черно море, където има заплаха от мощни пориви напразно, които могат да „ разрушат покриви, да счупят дървета и клони “

Силните ветрове нарушиха всекидневието в западните провинции в понеделник. Истанбул, най-населеният град в страната, беше най-силно обиден, като бурите събориха дребна часовникова кула, прекатурнаха камиони и отнесоха покриви. Губернаторството на града разгласи, че всички учебни заведения ще бъдат затворени във вторник поради неприятното време. Властите в провинциите Коджаели, Сакария, Балъкесир, Чанаккале, Ялова, Синоп, Бурса, Бартин и Текирдаг се причислиха към Истанбул и затвориха учебните заведения за един ден.

Бурите стават все по-чести в страната, където през 2020 година е следен максимален брой свързани с времето бедствия, най-вече наводнения. Експертите упрекват изменението на климата като главен провинен за изменящите се метеорологични условия. Миналата година страната записва 984 бедствия, свързани с времето, чието влияние и дълготрайност са по-лоши от предходните години.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР