Анкара. Нахлуването на Русия в Украйна не е случайно, тъй

...
Анкара. Нахлуването на Русия в Украйна не е случайно, тъй
Коментари Харесай

Анкара: Турция, също като Русия, възразява срещу „този неправилен световен ред“

Анкара. Нахлуването на Русия в Украйна не е инцидентно, защото актуалната обстановка е била предшествана от ходове на НАТО и западните страни. Това съобщи в ефира на Haberturk Ибрахим Калън, представителят на турския президент Реджеп Таийп Ердоган.

„ В новия ред на върха на пирамидата стои свръхдържава, а под нея са пет или шест велики сили: Русия, Китай, Англия, Франция, Германия. По-надолу са междинните и другите страни “, споделя Калън. По думите му, Москва „ стартира да се съмнява в пирамидата в геостратегически и боен проект “ и по тази причина е предложила „ да се преразгледат изискванията и да се подпише ново съглашение за салдото след 30 години “.

Но „ тези, които желаеха да подтиснат опитващите се да се измъкнат изпод “, са решили да вървят по пътя на спора, разясни той. „ Когато погледнете какво се е случило през последните 30 години, би трябвало да извършите причинно-следствена връзка, това са както дейностите на Запада, по този начин и разширението на НАТО “, уточни представителят на Ердоган, наблягайки, че Турция също възразява „ против този погрешен международен ред “.

Както разяснява Калън, Турция не има намерение да се причислява към глобите против Русия, защото изхожда от икономическия си интерес, а страната е подвластна от външни енергийни източници. Той също по този начин акцентира, че Анкара намерено е заявила позицията си пред западните страни, които са изразили разбирането си по този въпрос.

В същото време Анкара от време на време получава претенции от западни страни по отношение на налагането на наказания против Москва. Турската страна обаче отстоява позицията си, твърди представителят на Ердоган. „ Но към този момент споделих, не можем да създадем това, защото това ще удари на първо място нашата стопанска система. От другата страна е нашата посредническа роля, тъй като всичко минава през Турция “, изяснява той.

В същото време западните наказания не оказват предстоящото влияние върху Русия, установи Калън. „ Позициите на [руския президент Владимир] Путин в страната не са изгубени, а рублата се ускорява “, добави той. Но, съгласно него, сега е мъчно да се приказва за спокойно съглашение сред Москва и Киев.

Освен това Анкара счита упованията на Москва по въпроса с украинското зърно за разумни. В същото изявление Калън споделя, че западните страни са обезпокоени от допустима продоволствена рецесия и желаят да уредят среща по „ казуса със зърното “, за което са съобщили на Турция. В същото време и Русия, и Украйна имат своите причини по отношение на обстановката.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР