Ангорската котка е изключително красиво и грациозно животно. Силуетът на

...
Ангорската котка е изключително красиво и грациозно животно. Силуетът на
Коментари Харесай

Характер и поведение на ангорска котка

Ангорската котка е извънредно красиво и грациозно животно. Силуетът на тази ориенталска хубавица е грациозен, крайниците са издължени, а походката - царствена.

Допреди 56 години породата котки е била на изгубване и даже държавното управление на Турция, където се съхранявала последната двойка бели ангорски котки, основава стратегия за тяхното запазване.

По това време тази красива порода котки е видяна, екземпляри от нея са закупени и пренесени в Съединени американски щати, където стартира развъждането им. Днес породата възстановява постепенно предходната си популярност, когато е била желана от аристократи и представители на висшите пластове на обществото.

Ангорските котки, познати също като Турски ангорски или ангори, се отличават с изключение на с естетичния си външен тип и с гальовен и отстъпчив темперамент.

Поддръжката им не е сложна, те се приспособяват добре, само че си остават една мистерия. Смята се, че са пренесени от дълго време в Турция от черкезите номади и са запазили естествената си същина заради пустинния регион, в който трябвало да живеят.

Ангорската котка е неповторимо творение с нежно и положително сърце и обичаното място, където обича да се сгушва в стопанина си, е като пухкава яка към врата му. Може с часове на седи в скута на индивида, който се грижи за нея. Така че той бързо ще се влюби в характера на ангорската котка.

Поведението на ангорската котка е умерено. Тя обича компанията и не се усеща добре, в случай че би трябвало дълго да остава сама вкъщи. Затова е нужно да има доста котешки играчки, с които да се развлича, в случай че би трябвало да прекарва по през целия ден сама, до момента в който хората са на работа.

 Турска ангорска котка

Когато е обкръжена от фамилията, измежду което живее, тя е динамична, в палаво и закачливо въодушевление, обича да бъбри на хората, издавайки смешни и занимателни звуци. Домашният ангорски питомец е постоянно добре надъхан към децата и останалите домашни любимци.

В естествената си среда тази котка е горско животно и по тази причина е отличен катерач. У дома също има потребност да се качва нависоко, доста е скоклива и е добре да има катерушки, с които да задоволява потребността си да се качва високо.

Макар че основава усещане на малко диво творение, ангората може да бъде научена да се разхожда на мотив. Тя е интелигентна и схватлива и има потребност от приближен другар от човешкия свят, който да се грижи непрекъснато за нея. Тя ще се привърже мощно към своя специфичен човек.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР