Английското подразделение на Nissan представи интересна концепция, с помощта на която демонстрира

...
Английското подразделение на Nissan
представи интересна концепция, с помощта
на която демонстрира
Коментари Харесай

От слънчето до фунийката: Nissan направи електрическо камионче за сладолед

Английското поделение на Nissan представи забавна идея, с помощта на която показва един затворен и отговорен към природата цикъл на бизнес.

В съдействието с производителя на сладолед Mackie’s of Scotland, който разполага със лична кравеферма, обезпечена напълно с възобновима вятърна и слънчева сила, Nissan демонстрира концепция за напълно електрическо камионче за продажба на сладолед и студени питиета.

Прототипната разработка е основана на базата на серийната версия на многофункционалния лекотоварен електромобил , като е доразвита с спомагателна батерия и специално разработена слънчева апаратура на тавана.

За задвижването на камиончето за сладолед на Nissan и Mackie’s of Scotland се разчита на батериен блок с потенциал от 40 kWh, но функционирането на допълнителните машини на борда на автомобила е обезпечено с консолидираното на иновативната батерийна система , която компанията пуска в продажба по-късно през тази година. Системата ROAM представлява портативен източник на електрическа сила, в който са използвани използвани литиево-йонни елементи от първото поколение електромобили на автомобилиня производител.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР