Английският таблоид Сън публикува видеозапис, на който се вижда как

...
Английският таблоид Сън публикува видеозапис, на който се вижда как
Коментари Харесай

Мъж с арбалет нахлу при британската кралица


Английският таблоид " Сън " разгласява видеозапис, на който се вижда по какъв начин мъж с арбалет, качулка и маска, заплашва да " убие кралицата в възмездие за клането в Амритсар през 1919 година "

19-годишният нападател е бил задържан на територията на замъка Уиндзор на Коледа. Доказано е, че Джасвант Сингх Чаил е качил авансово записаното видео в Snapchat в 8:06 ч. на Коледа, единствено 24 минути преди ареста, осъществен на територията на кралския двор, се допуска, че той е обвиненият. Мъжът на фрагментите държи черен арбалет и благодарение на филтър за деформиране на гласа споделя: " Съжалявам. Съжалявам за това, което направих, и за това, което ще направя. Ще се опитам да убия Елизабет, кралицата на кралското семейство. Това е възмездие за починалите в клането в Джаллианвала Баг през 1919 година Това е и възмездие за тези, които са били убити, унижавани и дискриминирани поради расата си. Аз съм индийски сикх, утолен. Името ми е Джасвант Сингх Чаил, името ми е Дарт Джоунс ".

Смята се, че " утолен " е отпратка към злодеите в поредицата " Междузвездни войни ", а " Дарт Джоунс " може да се отнася към Джеймс Ърл Джоунс, който озвучаваше Дарт Вейдър - основния антагонист. Облеклото, носено от мъжа, както и рамкираната фотография на героя от " Междузвездни войни " Дарт Малгус, която се вижда на назад във времето, допълват " претекста " от " Междузвездни войни ", написа БГНЕС.

Освен фрагментите, мъжът е изпратил и известие в Snapchat, в което написа: " Съжалявам за всички, които съм обидил или излъгал. Ако сте получили това, значи гибелта ми е близо. Моля, споделете това с който и да било и по опция го предайте в новините, в случай че се интересуват от него ".

Според Скотланд ярд детективите изследват фрагментите, оповестени в обществените мрежи преди случая в резиденцията на кралицата на Коледа.

95-годишната Елизабет означи първата си Коледа без брачна половинка си принц Филип, който умря на 99-годишна възраст през април.

Полицията към момента не е обявила публично името на обвинения, задържан малко след 8:30 ч. сутринта на 25 декември, откакто е бил видян на видеокамерите. Мъжът е прескочил външна стена и е минал през територията на замъка Уиндзор, където кралица Елизабет II прекарва Коледа в компанията на най-големия си наследник Чарлз, принц на Уелс, и брачната половинка му Камила.

Няма данни натрапникът да е бил прочут със закани към членове на кралското семейство преди случая, който се приема " извънредно съществено ". Арбалетите не се нуждаят от лиценз или регистрация.

Съобщава се, че полицията е претърсила дома на обвинения в Саутхемптън, където той живее със фамилията си.

Полицията ревизира по какъв начин мъжът е съумял да пробие телената ограда по периметъра на замъка Уиндзор. Според " Мейл он съндей " мъжът евентуално е употребявал въжена стълба, с цел да получи достъп от Дългата алея, която се намира в паркова зона, налична за членовете на обществеността. Освен това след случая ще бъде осъществен вътрешен обзор на сигурността.

Пенсионираният основен контрольор Дай Дейвис, някогашен началник на кралската защита в Скотланд Ярд, е представен да споделя:

" От времето на Джордж III насам 99 % от нападенията против членове на кралското семейство са свързани с преследвач. А новината, че е употребен арбалет, в действителност ме плаши. Стрелата може да мине и през предното стъкло. "

Подобни произшествия е имало и в предишното. През 1982 година незает лондончанин, Майкъл Фаган, влиза в персоналните палати на кралицата в Бъкингамския замък, до момента в който тя е в леглото си, преди да бъде арестуван от полицията. Според обява във вестник " Таймс " Фаган е влезнал в двореца през неизпитан прозорец в кабинета на вицеадмирал сър Питър Ашмор макар " последните прегледи на сигурността " и повече от 20 чиновници, които охраняват двореца 24 часа в денонощието.

Неотдавна жена, представяща се за посетител, влезе в дома на принц Андрю, Royal Lodge в имението Windsor Great Park. След като първо бе арестувана от защитата, след това тя беше настанена в психиатрично поделение.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР