Английският футболен клуб Тотнъм обяви, че прекратява партньорството си с

...
Английският футболен клуб Тотнъм обяви, че прекратява партньорството си с
Коментари Харесай

"Тотнъм" прекрати партньорството си с руски букмейкър

Английският футболен клуб " Тотнъм " разгласи, че приключва партньорството си с съветската букмейкърска компания 1xBet. Въпреки, че " шпорите " имат подписан контракт със заложната къща за няколко милиона паунда, те се отхвърлят от него, а повода е разобличаване на противозаконни интервенция от съветския букмейкър.

Сайтът на 1xBet към този момент е недосегаем във Англия, откакто следствие на " Таймс " я уличи в противозаконни интервенции. Те включват
залози на детски мачове, рекламиране на противозаконни уеб сайтове, а също по този начин залози и стриймове на пердах с петли.

Хазартната комисия към Британския парламент се е свързала с " Тотнъм " след следствието в медиите. Другите два клуба от Висшата лига, които работят с 1xBet " Челси " и " Ливърпул " също са получили писма. Комисията е съобщила на трите клуба, че всяка реклама на букмейкърската компания в страната е противозаконна и в случай че това се случи се рискува санкция и затвор до 51 седмици.

" Наскоро писахме до " Ливърпул ", " Челси " и " Тотнъм ", с цел да им съобщим, че в случай че популяризират един от своите сътрудници, който е махленски в противозаконна активност, рискуват да бъдат подведени под правосъдна отговорност ", гласи известие на Комисията.

От компанията също излязоха с позиция и прибавиха, че организират следствие. " Приемаме доста съществено изказванието, че марката 1xBet разпространява неразрешени уеб сайтове, което е строго срещу нашата политика. Вярваме, че е отговорно краткотрайно да спрем рекламата си в Обединеното кралство, до момента в който това следствие трае ".

Това е първа сходна интервенция на Комисията по
хазарт на фона на възходящото наличие на компании от тази сфера във футбола. Повече от половината тимове от Висшата лига имат логото на букмейкърски къщи на своите екипи.

Засега само " Тотнъм " разгласи, че е прекратил връзки с 1xBet. От " Челси " обявиха, че следят обстановката, до момента в който към този миг " Ливърпул " отхвърля коментар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР