Английските кокер шпаньоли са изключително сладки и енергични създания, които

...
Английските кокер шпаньоли са изключително сладки и енергични създания, които
Коментари Харесай

Хранене на английски кокер шпаньол

Английските кокер шпаньоли са извънредно сладки и енергични създания, които обичат радостните игри и вкусната храна. Те са много придирчиви в храната и по тази причина изборът на диета е значим детайл от тяхното развъждане.

Трите типа хранене - със суха храна, с натурални артикули, приготвени вкъщи, и смесено хранене са подобаващи за тази порода. Изборът на метод на хранене на британския кокер шланьол е напълно на стопанина, само че по-важното е какви са главните условия, които да се съблюдават при сформиране на диетата. Значение имат:

- Размерът на домашния любим - разликите в размера на дребните и огромните животни би трябвало да се отчетат наложително при установяване на порциите.

- Възрастта на животното - подрастващите кученца са доста дейни и имат потребност от високо протеинова диета и щедро хранене. Възрастните са с понижена физическа интензивност и по тази причина нужните им калории са по-малко.

- Физическа интензивност - някои кучета вземат участие в лов или надпревари и за тях храната би трябвало да е по-висококалорична и питателна.

- Физическо положение - някои от кокерите са същински бегачи и играчи, само че има и такива, които прекарват доста време в сънливост. Тяхната диета може да бъде понижено с четвърт.

- Склонност към алергии - кокерите постоянно страдат от хранителни алергии. Затова всеки нов артикул се вкарва деликатно.

Малките кученца би трябвало да получават по 4-5 супени лъжици кучешка храна дневно, а възрастното животно по 1, 5-2, 5 чаши на ден. Бебета до 2 месеца се хранят 5-6 пъти дневно. От 2 до 4 месеца е добре да получават храна по 4 пъти дневно. От 4 до 6 месеца - по 3 пъти дневно, а възрастните животни се хранят 2 пъти на ден, както всички породи.

 Английски кокер шпаньол

Ако британският кокер шпаньол ще се храни с натурални артикули, месото за дребните кученца би трябвало да бъде постно и да се дава в количество 50 грама дневно. Възрастните кокери имат потребност от 250-350 грама месо на ден.

Дреболии е добре да получават 2-3 пъти в седмицата. Карантиите е нужно да са добре обработени термично.

Млечните артикули са храна и не трябва да заменят течностите. От тях на животното може да се дават кефир, кисело мляко на кучето, извара, сирена.

Яйцата са в лимитирано количество, не повече от 1-2 на седмица, а хлебните произведения и зърнените храни са единствено част от менюто, която разнообразява храната, не трябва да се дават като независимо ястие.

Зеленчуците и плодовете за кучета са потребни храни за кокерите и може да се дават като част от порциите и за обогатяване на храненето. Варената морска риба също може да участва като многообразие в храната, само че в никакъв случай рибата не трябва да се сервира сурова.

Диетата може да бъде по желание на стопанина, само че наложително е да бъде уравновесена, здравословна и вярна за породата кокер шпаньол.

Ако и вие си търсите такова красиво куче, вижте разгласи и цени за кокер шпаньоли.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР