Английски стилисти разкриха правилото на петте сантиметра, с което всяка

...
Английски стилисти разкриха правилото на петте сантиметра, с което всяка
Коментари Харесай

Къса или дълга коса – как да разберем кое ще ни отива?

Английски стилисти разкриха " правилото на петте сантиметра ", с което всяка жена може елементарно да откри дали ще ѝ отива къса прическа, или е по-добре да заложи на дългите коси, написа в. " Дейли мейл ".

За да се подложат на теста, дамите се нуждаят само от молив и сантиметър.

Ако дистанцията сред линията на върха на брадичката на дамата и края на ухото ѝ е под 5,5 сантиметра, тогава тя самоуверено може да опитва с много къса подстрижка.  Но в случай че то е по-голямо, тогава по-дългите коси са целесъобразни.

 коса жена Istock

Късите фризури станаха доста известни с Роузи Хънтингтън-Уайтли, Лили Колинс и Скарлет Йохансон. Но те не биха подхождали на всяка жена.

Поради тази причина, преди да се посети фризьорския салон, е нужно да се проведе тестът на петте сантиметра. Слага се хоризонтално под брадичката един молив. След това със сантиметър се мери отвесното разстояние от върха на ухото до молива.

Измереното разстояние не би трябвало да надвишава 5,5 сантиметра, в случай че дамата държи да наподобява добре с къса фризура и тя да подхожда на пропорциите на лицето ѝ.

Тези елементарни упътвания бяха дадени от английския топ стилист Гайлс Робъртсън, който ползва опита на своя преподавател Джон Фрида от едноименната коафьорска верига във Англия.

Определящи в тази ситуация са ъгълът и размерът на долната челюст. Когато те са по-малки, късите прически пасват по-добре на лицата на дамите.
 20-те топ подстрижки, които да пробваш през 2023  20-те топ подстрижки, които да пробваш през 2023  20-те топ подстрижки, които да пробваш през 2023  20-те топ подстрижки, които да пробваш през 2023
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР