Английски сблъсък предлага четвъртфиналната фаза в Шампионската лига, където Ливърпул

...
Английски сблъсък предлага четвъртфиналната фаза в Шампионската лига, където Ливърпул
Коментари Харесай

"Ливърпул" излиза с увереност срещу "Сити" в английския дуел в Шампионската лига

Английски конфликт предлага четвъртфиналната фаза в Шампионската лига, където " Ливърпул " и " Манчестър сити " ще се изправят един против различен. " Анфийлд " е първата сцена, а това е мястото, където " жителите " претърпяха единствената си загуба дотук през сезона във Висшата лига - с 3:4 през януари.

Първият мач сред двата отбора през годината обаче приключи със звучна победа за " Сити " - 5:0.

Едва за повторно в своята история " Сити " доближава до четвъртфиналите в Шампионската лига, до момента в който " Ливърпул " е на тази фаза още веднъж след деветгодишно спиране. Окуражаващо за мърсисайдци е, че те завоюваха девет от последните си 13 четвъртфинала в Европа, като последните два от тях бяха точно против британски противници.

" Начинът, по който нападаме, и изнесената отбрана са неприятни (за съперниците). Ако го създадем, те ще имат усложнения. Ще бъде доста вълнуващо. Няма гаранция, че ще проработи. В последна сметка футболистите ще решат мача на терена ", сподели Юрген Клоп пред уеб страницата на УЕФА.

Воденият от него тим разчита на настроението към намиращия се в отлична форма Мохамед Салах.

 Клоп има вяра, че
© Associated Press

Клоп има вяра, че " Ливърпул " може да в профил един от любимците в шампионата.

Германецът е мениджърът с най-хубав баланс против Хосеп Гуардиола. Той има пет победи и едно тъждество в 12 мача против испанеца. Преди дуела Клоп приказва с огромно почитание за мениджъра на " Манчестър сити ".

Гуардиола дефинира първия мач като доста значим и разгласи като наложително вкарването на гол, с цел да може " Сити " да си тръгне с добър резултат. Огромните упования към конфликта на " Анфийлд " се подплатяват и от обстоятелството, че това са двата най-резултатни тима в Англия. През сезона " Сити " е осъществил 88 гола, а " Ливърпул " - 75. Червените са и отборът, вкарал най-вече попадения в Шампионската лига (28).

Другият мач опълчва " Барселона " и " Рома " на " Камп ноу ". Каталунците вземат участие за 11-и следващ път в четвъртфиналите и са броене за безапелационен любимец. Това се удостоверява и от статистиката им против италиански противници в последните 23 мача – 15 победи, шест равенства и единствено две провали.

Пред наставника Ернесто Валверде обаче има и някои проблеми. Лионел Меси е с лека мускулна травма, поради която остана запаса против " Севиля ", само че влезе от пейката и оказа помощ за спечелването на точка. С проблеми е и Серхио Бускетс, само че Валверде изрази вяра, че той ще играе.

 Основната въпросителна в
© Reuters

Основната въпросителна в " Барселона " е към леката травма на Лионел Меси.

В три от последните четири сезона каталунците отпаднаха в четвъртфиналите, а преди година това се случи след загуба от " Ювентус ".

" Рома " е без проваляне в последните си пет мача (четири победи и едно равенство), само че не желае да си спомня за последното си посещение на " Камп ноу " през ноември 2015 година, когато загуби с 1:6.

" Първият мач е вкъщи, по тази причина е доста значимо да не допуснем гол. За да продължим напред, би трябвало да покажем положително показване и в двата мача, " Рома " е доста тежък конкурент и не си вършим илюзии, нито ги подценяваме ", сподели Валверде.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР