Английската Висша лига и Професионалната футболна лига въведоха по-строги наказания

...
Английската Висша лига и Професионалната футболна лига въведоха по-строги наказания
Коментари Харесай

Висшата лига въведе още по-строги наказания за феновете

Английската Висша лига и Професионалната футболна лига вкараха по-строги санкции за навлизане на терена от страна на последователи и приложимост на факли, димки и различен тип пиротехника по трибуните.

В края на предишния сезон случаите на нахлувания зачестиха доста и се виждаха на стадионите на тимове, празнуващи титли, изкачили равнище или заслужили оцеляване. Висшата лига и Футболната лига реагираха на това, защото се стигна и до произшествия - нападателят Били Шарп от Шефилд Юнайтед бе ударен от почитател на Нотингам Форест.

Димките и пиротехниката до неотдавна се срещаха рядко в Англия, само че в последно време случаите зачестиха и в локалния футбол.

Лигата и ФА оповестяват, че от началото на новия сезон "всички разпознати извършители ще бъдат докладвани от клубовете на полицията и на правосъдните управляващи, което може да докара до образуването на престъпно досие, което пък може да въздейства върху професионалния живот, а също така може да приключи и с отнемане от независимост ".

"Всеки, който влезе на терена или употребява пиротехника, ще получава непрекъсната възбрана за посещаване на стадиона. Наказанията могат да бъдат прилагани и против съпътстващи родители или настойници на малолетни, участващи в тези действия ", написа още в известието.

Лигата и ФА прибавят, че взаимно с полицията и Кралската прокуратура ще опитат да създадат наказателното гонене "отговор по дифолт ". Двете организации също по този начин работят със обществените мрежи за намиране на метод за бързо скриване на видео изявления с потребление на пиротехника и навлизане на почитатели.

"Увеличаването на антисоциалното държание по стадионите в края на предишния сезон бе извънредно недопустимо и сложи под риск сигурността на хиляди хора. Заедно с Футболната лига вкарваме нови ограничения и по-сурови санкции за началото на новия сезон. Искаме да изпратим ясно обръщение, че няма да толерираме незаконно и рисково държание ", споделя изпълнителният шеф на ФА Марк Бълингам.

Новите правила са подкрепени от Съюза на футболните почитатели (ФСА).

"Често ни търсят последователи, които са разпознати след навлизане на терен или потребление на пиротехника на трибуните. Без изключение, всеки един се е разкаял. За закона няма значение дали си имал положителни планове. Пирото и нахлуванията просто са незаконни ", твърди ръководителят на ФСА Кевин Майлс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР