Английската столица Лондон ще кандидатства за домакинство на Олимпийските игри

...
Английската столица Лондон ще кандидатства за домакинство на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Лондон поиска да домакинства Олимпийските игри през 2036 година

Английската столица Лондон ще кандидатства за домакинство на Олимпийските игри през 2036 година, заяви кмета на града Садик Хан. Той съобщи това по време на гала по случай 10-годишнината от Олимпиадата в Лондон през 2022 година

По традиция Международния олимпийски комитет дефинира домакина на идващите Игри 9 години по-рано. Кметът на Лондон съобщи, че неговата работа работи интензивно по проектите за връщане на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон.

„ Работим върху проект за връщане на Олимпийските игри в Лондон и ще ви кажа за какво. През последните няколко дни видяхме последствията от изменението на климата по отношение на горещите талази, по отношение на тревните пожари. Това, от което се нуждаем, е да се уверим, че бъдещите игри ще са природосъобразни и това, което вършим, е да работим по проект за най-екологичните игри в сравнение с до момента “, съобщи Хан пред " Sky Sports ".

Най-рано Лондон може да кандидатства за Игрите през 2036 година, като Париж към този момент е избран да бъде хазаин на идната Олимпиада през 2024 година, следван от Лос Анджелис през 2028 година, а Австралия и Бризбейн са напълно близо за приемане на семейството през 2032 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР