Английската полиция обяви, че петима души са арестувани заради безредиците

...
Английската полиция обяви, че петима души са арестувани заради безредиците
Коментари Харесай

Арести и разследване след безредиците в Лондон

Английската полиция разгласи, че петима души са задържани поради безредиците в Лондон поради вчерашния мач от Лига Европа сред Арсенал и Кьолн. „ Артилеристите “ завоюваха с 3:1, а мачът стартира с един час забавяне.

Причината за забавянето беше държанието на почитателите на немския отбор и съображения за сигурност. „ Козлите “ се завърнаха в евротурнирите за първи път от 20 години и близо 20 000 от тях дойдоха в Лондон за мача, макар че от Арсенал бяха отпуснали единствено 2900 билета.

Част от останалите се бяха сдобили с места по други браншове на стадиона. УЕФА разгласи, че ще стартира следствие поради безредиците и аргументите, довели до това почитатели на Кьолн да се снабдят с пропуски в секторите за последователи на домакините.

Немците окупираха центъра на Лондон и участваха в редица сбивания. Хората без билети се пробваха да пробият защитата и да влязат на стадиона. Влезлите на трибуните на „ Емирейтс “ пък съвсем незабавно заформиха меле със стюардите.

За да бъдат спрени се наложи влизането на служители на реда с защитни униформи и кучета. Едва след прекъсването на напрежението в бранша за посетители беше даден сигнал, че мачът може да стартира.

„ Когато видях фрагментите от протичащото се към стадиона и на трибуните, помислих, че този мач в никакъв случай няма да стартира. Не знам по какъв начин немските почитатели се бяха сдобили с места при нашите почитатели “, призна Арсен Венгер.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР