Английската футболна лига е получила оплаквания от от няколко клуба.

...
Английската футболна лига е получила оплаквания от от няколко клуба.
Коментари Харесай

Клубове поискаха Ливърпул да бъде разследван заради фалшивите тестове

Английската футболна лига е получила недоволства от от няколко клуба. Те желаят да бъде направено следствие във връзка думите на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп във връзка на подправени положителни проби за в клуба, осведоми The Athletic.
Клубовете, които са се оплакали, желаят да знаят по кое време на Ливърпул им е станало ясно, че единствено един от позитивните проби при тях е бил действителен, а другите са били подправени. Те считат, че в случай че тази информация е пристигнала в клуба преди мача с Арсенал за Купата на Лигата, дуелът е трябвало да се организира по график. Както е известно, конфликтът беше отсрочен.
Неназованите клубове са разочаровани и желаят обстановката да бъде разследвана, защото някои от тях желаеха отсрочване на своите мачове поради огнища на COVID-19, само че получиха отвод. Двубоят сред Арсенал и Ливърпул беше плануван за 6 януари, само че се отсрочи след оповестяването на Ливърпул, че броят на позитивните проби в състава нараства.

Според източници на The Athletic преди отлагането на мача футболистите на мърсисайдци са си създали проби по два пъти. В първия случай те са употребявали бързи проби и съгласно резултатите от тях са били засечени няколко случая на заразяване. Във втория случай футболистите са си правили PCR проби при самостоятелна лаборатория. Тя е открила по-голям брой на положителни за COVID-19.
Вече трети кръг на тестване, провел се след 6 януари, бил открил, че съвсем всички проби, като се изключи един, са негативни. Този подправено позитивен резултат при бързите проби е извънредно нехарактерен. Тяхната акуратност се допуска, че е 99,97%.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР