Англия и Шотландия на успяха да си отбележат гол на

...
Англия и Шотландия на успяха да си отбележат гол на
Коментари Харесай

Англия разочарова във футболната класика на "Уембли"

Англия и Шотландия на съумяха да си отбележат гол на " Уембли " в 115-ото издание на най-старото футболно съревнование на равнище национални тимове. След този резултат " трите лъва " имат четири точки, какъвто е активът и на тима на Чехия, който по-рано през днешния ден направи 1:1 с Хърватия. " Ватрените " и шотландците имат по една точка и ще би трябвало в пряк конфликт да се борят за вероятно класиране в идната фаза. Тимът на Гарет Саутгейт, който авансово бе апетитен за любимец, значително разочарова. Най-чистото състояние за домакините бе удар с глава в гредата на Джонс Стоунс в 11-ата минута. През втората част пък Рийс Джеймс почисти от голлинията изстрел на Дайкс. Така серията на " трите лъва " от седем следващи победи завърши.

Гарет Саутгейт е направил две промени в своя състав спрямо дуела с " ватрените ". Интересното е, че националният селекционер на Англия е сменил крайните си бранители. Люк Шоу стартира на мястото на Киърън Трипиър, който изненадващо действаше като ляв бек против хърватите. Рийс Джеймс пък заменя Кайл Уокър по другия фланг. Хари Магуайър се завръща в групата, само че е на пейката за началото.

Голямата вест в състава на шотландците е, че Киърън Тиърни е възобновен и започва като титуляр. Стийв Кларк е направил общо четири промени. Талантът на Челси Били Гилмор също започва, както и Макгрегър и Че Адамс. Скот Мактоминей ще работи през днешния ден като централен бранител.

Англия няма загуба в последните четири мача с Шотландия. Иначе в исторически проект това е 115-ият дуел сред английските противници. Предишният път, когато двата отбора играха на огромно състезание, бе на Евро 96, когато " трите лъва " завоюваха с 2:0 след голове на Шиърър и Гаскойн, като в този дуел игра и актуалният селекционер Саутгейт. 

" Тартановата войска " сътвори първата заплаха още в четвъртата минута, когато О`Донъл откри Че Адамс на десетина метра пред вратата на Пикфорд, само че Стоунс блокира в решаващия миг удара му. След тази обстановка англичаните се впуснаха в офанзиви. В 11-ата минута Стоунс се извиси и засече с глава центриране от корнер, само че топката срещна дясната греда. Малко по-късно Стърлинг лиши топката от Мактоменей и откри Маунт, който тичаше към близката греда. Изстрелът на халфа на Челси обаче мина настрана от задачата. 

Двубоят в първите 20-ина минути се играеше на много високо движение, като англичаните действаха с доста сила и на познатата висока скорост. След този интервал обаче отборът на Стив Кларк значително изравни играта. 

В 30-ата минута и шотландците имаха чудесна опция. Тиърни проби доста добре отляво, оправи се с Джеймс и центрира към далечната греда, а О`Донъл засече от придвижване, стреляйки по диагонала. Пикфорд съумя да избие, а добавката на Адамс бе неточна.

Англия стартира динамично и втората част. Маршал мазета удар на Маунт, а малко не доближи на Фодън да засече на близката греда подаване на Стърлинг.

Шотландия обаче още веднъж превъзмогна началния напън и в 64-тата минута можеше да открие резултата. Ханли смъкна с глава към Дайкс центриране на Робъртсън от корнер. Нападателят на КПР стреля с левия крайник, само че Рийс Джеймс се намеси по ослепителен метод и мазета с глава от самата голлинията.

В 64-тата минута Сутгейт включи в игра Джак Грийлиш, който размени Фодън. Десет минути по-късно и Кейн, който изигра слаб мач, отстъпи мястото си на Маркъс Рашфорд. 

В 78-ата минута Че Адамс стреля от няколко метра над вратата, а малко по-късно Стърлинг изиска дузпа, откакто бе леко застъпен от Робъртсън. Сигнал за дузпа обаче  не последва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР