Англичаните и германците, почиващи на българското Черноморие масово подават жалби,

...
Англичаните и германците, почиващи на българското Черноморие масово подават жалби,
Коментари Харесай

Пиян английски турист цака с тлъст иск наш хотелиер, че се спънал в табуретка, която не била поставена правилно

Англичаните и германците, почиващи на българското Черноморие всеобщо подават тъжби, с цел да получат назад част от платените суми или даже повече. Средната стойност на компенсациите се движи сред 40 и 4000 паунда, само че от време на време доближават и петцифрени суми, изясни пред Нова тв Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.
Някои от недоволствата граничат с парадокса, като това от пийнал екскурзиант, спънал се в табуретка, които упреква българския хотелиер, че я е сложил на такова място, че да провокира случая.

За година хотелиерите са изплатили компенсации от близо 12 милиона лв.. За съпоставяне от концесиите на плажните линии страната е взела към 8 млн. лева

В Англия има адвокатски адвокатски фирми, които даже поучават туристите по какъв начин да спестят пари от екскурзии посредством тъжби до туроператора. Обикновено недоволствата стартират с това, какъв брой хубава е била почивката, след което стартират и обвиняванията - за времето, за изгледа, за мебелите, за обслужването, за шума и защо ли още не.

Най-сериозни са компенсациите при настъпила щета. Така че има много случаи на самостоятелни хранителни направяния. Една туристка даже съумяла да си счупи челюстта, откакто била притисната от затварящите се автоматизирано порти на асансьор в хотел в „ Слънчев бряг” и паднала. Тя ще получи обезщетение за хиляди паундове.

Така в края на лятото българските хотелиери ще би трябвало да върнат обезщетение приблизително от 2,5 евро на британски екскурзиант и от 2 евро на немски екскурзиант поради тъжби.

След като непознатият екскурзиант се върне в страна си и подаде недоволство, неговият туроператор в седемдневен период желае пояснение от българския хотелиер, изясни Драганов.

Ако хотелиерът напише съвършено назад писмо, в което да обоснове, че недоволството е безпричинно и по-късно се яви в съд в Англия, може да си спести парите, само че това съвсем не се случва.

А за британските туристи всяка камериерка е еднообразен чиновник. Те постоянно показват, че са се обърнали към подобен в жалбите си, само че не са получили подпомагане. Така квалификацията на личния състав в България също се оказва основен фактор.

Подобни дейности на британските туристи доведоха до опасност за прекъсване на предлагането на ол инклузив екскурзии за тях в испанските курорти. В България обаче сходни дейности не са вероятни, счита Драганов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР