Англичанин, отдавал общинското си жилище чрез платформата за апартаменти под

...
Англичанин, отдавал общинското си жилище чрез платформата за апартаменти под
Коментари Харесай

Глоба от £100 000 за лондончанин, отдавал общинско жилище в Airbnb. Проверяват още 1500

Англичанин, отдавал общинското си жилище посредством платформата за жилища чартърен Airbnb, бе санкциониран със 100 000 паунда, оповестиха " Таймс " и Би Би Си.

Жилището се намира в централната част на Лондон и е привлекателно за туристи. След като казусът излязъл нескрито, на 37-годишния наемател е било отнето правото да употребява жилището.

Мъжът на име Тоби Харман се подвизавал в платформата Airbnb под подправеното име Лара. 

Студиото в квартал " Виктория " се предлагало за наемане онлайн от 2013 година и е получило над 300 ревюта от клиенти, разгласи общинският съвет в Уестминстър.

Далаверата на Хартман е засечена от програмен продукт против измами, който попаднал на първото име на " хазяина " в мненията под офертата и го свързал с адреса. Последвала инспекция на банковата сметка на причинителя. Оттам станало видно, че той е получавал заплащания от Airbnb от няколко години.

Мъжът е изправен пред съда и изселен от жилището. Наложена му е санкция от малко над 100 000 паунда за противозаконна облага.

Пред Би Би Си от онлайн платформата за нощувки са декларирали, че са премахнали офертата за този апартамент. 

" Често подсещаме на домакините да имат поради разпоредбите по места, включително тези за жилищното подкрепяне ", споделя представител на компанията.

От думите му излиза наяве, че Airbnb работи с лондонското кметство и поддържа концепцията на кмета за система за регистрация, която да помогне на локалната власт да контролира краткосрочното отдаване на жилища.

Общинският съвет в Уестминстър разяснява, че сега ревизира към 1500 жилища в региона за отдаване на туристи.

" Целта на общинските жилища е да обезпечат толкоз нужния дом на нашите поданици, а не да генерират приходи за нечестни наематели ", декларира представител на кметството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР