Ангела Меркел Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предложението на австрийския

...
Ангела Меркел Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предложението на австрийския
Коментари Харесай

Меркел: Не ос на желаещите, а ЕС като общност трябва да охранява границите си


Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предлагането на австрийския канцлер Себастиан Курц отбраната на границите на Европейския съюз от незаконни мигранти да се прави от " ос на искащите " с присъединяване на Германия, Австрия и Италия, съобщи ДПА.

" Необходими са доста такива форми на съдействие, освен тази, в случай че желаеме да намерим единомислещо европейско решение за незаконната миграция ", съобщи през днешния ден Меркел.

Курц, който е измежду най-големите критици на решението на Меркел да отвори през 2015 година границите на Германия за стотици хиляди претенденти за леговище, направи това предложение в сряда на среща в Берлин с вътрешния министър Хорст Зеехофер. Зеехофер, който е от баварския Християнсоциален съюз (ХСС), неведнъж е подлагал на критика Меркел за миграционната ѝ политика. След срещата Курц сподели, че двамата със Зеехофер са се съгласили, че е належащо подсилване на Фронтекс, европейската организация за защита на границите на Европейски Съюз.
Предвид границата си с Австрия през 2015 година Бавария пое огромна част от напора на мигранти, означи ДПА.

Меркел акцентира, че методът към въпроса за миграцията е " решителен тест " за бъдещето на кохезията в Европа.

Незабавната реакция на Меркел е израз на нейното безпокойство, че едностранно решение по отношение на границата на Германия би подкопало солидарността в Европейски Съюз и би основало проблеми в Австрия, която ще би трябвало да поеме отговорността за множеството от мигрантите, на които е отказано леговище, отбелязва ДПА. Вместо това немският канцлер желае да бъде създаден общоевропейски проект на срещата на върха на Европейски Съюз по-късно този месец.

Преди два дни Себастиан Курц се срещна и с Ангела Меркел, след което заявява, че няма да се меси във вътрешните работи на Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР