Ангела Меркел беше преизбрана в парламента за канцлер на Германия.

...
Ангела Меркел беше преизбрана в парламента за канцлер на Германия.
Коментари Харесай

Меркел беше преизбрана за канцлер на Германия

Ангела Меркел беше избрана отново в Народното събрание за канцлер на Германия. За четвърти път тя застава отпред на страната. 364 депутати гласоподаваха „ за “, а 315 „ срещу “ нейната кандидатура.

„ Приемам вота “, съобщи Меркел, която оглавява Християндемократическия съюз. Няколко месеца политическият й блок водеше договаряния за съставянето на коалиция, които в последна сметка приключиха с коалиция със социалдемократите.

Опитите за сформиране на нов кабинет, четвърти по ред под управлението на Ангела Меркел, минаха през несполучливи договаряния на канцлера с либералите и зелените и съществени тествания за социалдемократите. В последна сметка политическата рецесия беше избегната и Германия се избави от невъзможност.

Вицеканцлер в четвъртия кабинет на Меркел ще бъде финансовият министър Олаф Шолц - новият ръководител на социалдемократите, който даде обещание да продължи политиката на строга финансова дисциплинираност на своя предходник Шойбле. Новият вътрешен министър от Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер към този момент даде поръчка, че ще следва рестриктивна политика по отношение на мигрантите, а Германия ще репатрира всички, които нямат съображение за искане на протекция в страната.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР