Ангел Русев се класира шести на Световното първенство по вдигане

...
Ангел Русев се класира шести на Световното първенство по вдигане
Коментари Харесай

Контузия лиши русенеца Ангел Русев от медал на Световното по вдигане на тежести

Ангел Русев се класира шести на Световното състезание по повдигане на тежести в Богота

Състезателят на ТСК-Русе Ангел Русев се класира шести на почналото в колумбийската столица БоготаСветовно състезание по повдигане на тежести за мъже и дами, съобщи Българска телеграфна агенция.

В категория до 55 килограманационалът започва със 106 кг, само че при втория си опит нарани дясното си рамо и два пъти не изхвърли 110 кг, което го подреди на шеста позиция преди почивката и на цели 10 кг след останалите петима в борбата за златото в дуела. Осемте финалисти направиха единствено 7 от 24 вероятни положителни опита в първата част.

В по-силното си второ придвижване русенецът първо изтласка 141 кг, а след това отново два пъти не съумя на 145 кг, което му отреди шесто място в крайното класиране с 247 кг дуел. При последния си опит Русев падна и остана за малко да лежи на подиума, само че незабавно получи здравна помощ и напусна благодарение на лекарите.

Шампион в категорията с дуел от 265 кг стана Теерапон Силахай от Тайланд. Среброто завоюва Нго Сон Дин (Виетнам) с 260 кг, а бронзът остана за Джон-хо Ким (Република Корея) също с дуел от 260 кг.

Следващият българин, който ще взе участие на Световното състезание Богота е Габриел Маринов, който ще подвига по-късно през днешния ден в категория до 61 кг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР