Ангажираните, информираните и овластените млади граждани и организациите, които се

...
Ангажираните, информираните и овластените млади граждани и организациите, които се
Коментари Харесай

ИСС: Ангажираните, информираните и овластените млади граждани са най-добрата гаранция за устойчивостта на демократичното общество

Ангажираните, осведомените и овластените млади жители и организациите, които се застъпват за техните ползи, са най-хубавата гаранция за устойчивостта на демократичното общество. Това се показва в разбор на Икономическия и обществен съвет (ИСС) за присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения в България и в Европейския съюз (ЕС), изпратен от пресцентъра на съвета.

От ИСС означават, че са нужни целенасочени дейности във връзка с работата с младежите и опциите за тяхното присъединяване както от страна на локалните и районните управляващи, по този начин и от страна на страната с нейните цели, национални начинания и законова уредба.

В разбора се показва, че пандемията от COVID-19 и социално-икономическите последствия от нея са оказали негативно влияние върху правата на индивида, демокрацията и правилата на правовата страна, в това число върху гражданското пространство и младежките политики. Това постанова освен дейното замесване на младежите в процесите на взимане на решения, само че и използването на дигитализацията във опциите за хибридни принадлежности за присъединяване, пишат от ИСС. Друг главен проблем, който са установили от Икономическия и обществен съвет, е неналичието на интерес и мотивация у младежите за работа по проблемите, които ги касаят.

ИСС регистрира още, че е нужен деен ангажимент на централните, районните и локалните управляващи за основаването на юношески организации, юношески препоръки и юношески парламенти и насърчаването им за присъединяване в разисквания и действия на локално, районно и национално равнище. Съветът акцентира и нуждата от основаване на локални юношески академии, активността на които да спомага за включването на младежките организации и младежите в процесите на формулиране на политики и взимане на решения взаимно с институциите.

От организацията показват още, че е належащо да се предизвиква и поддържа по подобаващ метод основаването или подобряването на устойчиви структури за ръководство на разнообразни нива, с цел да се улесни присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения, като в същото време се употребяват и разнородни неофициални разновидности за присъединяване. За натрупването на познания и създаване на потенциал по отношение на присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения да се употребяват опциите на актуалните цифрови технологии, в това число интерактивни уеб сайтове, обществени мрежи, облачни принадлежности и други, както и да се ползват в още по-голяма степен стратегии на Европейски Съюз като „ Еразъм+ “ и Европейски корпус за взаимност, приканват от ИСС.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР