Анегрет Крамп-Каренбауер бе избрана за наследник на Ангела Меркел начело

...
Анегрет Крамп-Каренбауер бе избрана за наследник на Ангела Меркел начело
Коментари Харесай

Анегрет Крамп-Каренбауер е избрана за наследничка на Меркел

Анегрет Крамп-Каренбауер бе определена за правоприемник на Ангела Меркел отпред на Християндемократическия съюз в Германия, заяви ”Политико ”. Това я слага в позицията да стане идващ канцлер на Германия и един от най-влиятелните политици в Европа, показва изданието.
На партийния конгрес в Хамбург Крамп-Каренбауер, която понастоящем е общоприет секретар на партията, получи 517 делегатски гласа против 482 за противника й Фридрих Мерц във втория кръг за избор на водач. В първия кръг отпадна здравният министър Йенс Шпан, който получи 157 гласа. Общо 1001 делегати участваха във вота.

През февруари Меркел реши да поддържа 56-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер на поста общоприет секретар.

Наричана " Мини-Меркел " от немските медии поради трезвия си политически жанр, Анегрет Крамп-Каренбауер беше министър председател на дребната провинция Саарланд на френската граница от 2011 до 2018 година

Тя е католик и със западногермански корени, до момента в който Меркел е протестант и с източногермански корени. Анегрет Крамп-Каренбауер е консервативна в обществената сфера и е срещу гей браковете. Тя е мощен покровител на наложителна минимална отплата на служащите и на правата на служащите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР